Szezonbeli első, pályafutását tekintve 78. győzelmét ünnepelhette Lindsey Vonn a női alpesi sízők világkupa-sorozatának szombati, franciaországi állomásán.

Az amerikai versenyző szuper-óriásműlesiklásban diadalmaskodott Val d’Isere-ben, ahol az erős havazás miatt a tervezettnél rövidebb pályán bonyolították le a futamot. Az időjárás eleve programváltoztatásra kényszerítette a szervezőket, akik eredendően lesiklóversenyt írtak ki szombatra.
A 33 éves, összetettben négyszeres világkupa-első, olimpiai bajnok Vonn mögött 31 századmásodperces hátránnyal az olasz Sofia Goggia érkezett be másodikként, míg a harmadik helyet a norvég Ragnhild Mowinckel szerezte meg.
Miklós Edit is rajthoz állt, de a viadal honlapjának összefoglalója szerint kiesett. A magyar síszövetség az MTI-vel közölte, hogy a friss hóval gyűlt meg a baja a versenyzőnek.
Miklós Edit 52-es rajtszámmal indult, de a második mérési pont után kicsúszott, és már nem tudott visszatérni a pálya nyomvonalába – írta a szövetség.
“Amennyire lehetett, jól megcsinálták a pályát, de ha kicsúsztál a ruccsolt pályavonalról, akkor a friss hó megakasztott. Velem is ezt történt. Éppen, hogy sikerült a kapu között a zászló alatt átbújnom. De minden rendben, nem estem el, a térdem is remekül van!” – nyilatkozta Miklós Edit a verseny után.
Vasárnap, a tervek szerint 10.30-tól újabb szuper-G futamot rendeznek, melyen várhatóan Miklós Edit ismét versenyez.

Eredmények:
1. Lindsey Vonn (amerikai) 1:4.86 perc
2. Sofia Goggia (olasz) 1:05.17
3. Ragnhild Mowinckel (norvég) 1:05.25

A szakági világkupa állása: 1. Tina Weirather (liechtensteini) 160 pont, 2. Jasmine Flury (svájci) 149, 3. Nicole Schmidhofer (osztrák) 130
Az összetett vk-ban: 1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 521 pont, 2. Viktoria Rebensburg (német) 412, 3. Weirather 294, …69. Miklós Edit 18.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!