Egy selejtező és három első fordulós darts mérkőzés várta az Alexandra Palace közönségét, akik egy rendkívül szoros Asada – Mathers mérkőzést láthattak. A japán sportoló a pontosabb dobásaival és egy 120-as kiszállóval tette le a névjegyét, így az este során ismét tábla elé állhatott.

Az első forduló pikáns összecsapásának ígérkezett az angol Stephen Bunting és a belga Van den Bergh mérkőzése. Előbbi a 21., míg utóbbi a 43. helyen áll a világranglistán, így joggal várták a nézők is, hogy Peter Griffinre (Family Guy) hajazó Bunting, ha nem is könnyen, de megnyeri a párharcot. Ennek ellenére a belga dartsos lehengerlő stílussal és hihetetlenül magas átlagokat produkálva két szettes előnyre tett szert. Bunting erejéből csak szépítésre futotta, így az este egyik meglepetését Dimitri Van den Bergh szolgáltatta. Ha így folytatja, akkor nagyon sokáig eljuthat a belga fiú.

Az este főmérkőzése, amelyet mindenki várt valamivel este 10 óra után kezdődött. Phil Taylor, aki 16 alkalommal emelhette magasba a világbajnoki trófeát, utolsó versenyén vesz részt. Már a bevonulásnál odafigyeltek a szervezők, hogy megkapja azt a tiszteletet, ami egy korszakos zseninek jár. A világranglista 6. helyén álló The Power ellenfele honfitársa a 38. pozícióban álló Chris Dobey volt. A fiatal tehetség csak az utolsó két szettben tudta megizzasztani Taylort, aki stabilnak mondható átlagokat és kiszállókat dobott, ezzel megnyugató előnyre tett szert. Az utolsó világversenyén játszó klasszis megérdemelten jutott tovább a második fordulóban, bár nyilatkozatában kitért arra is, hogy kicsit izgult a Boey elleni mérkőzésen. Valószínű, hogy a folytatásban még tovább javítja az átlagait, ahogy megszokhatták tőle a rajongók.

Utolsó mérkőzésként a japán Seigo Asada mérkőzött meg Rob Cross-szal. Hiába a délutáni jó forma, ezen az estén nem voltak egy súlycsoportban a felek. Az angol ahogy elvárható egy kiemelttől (20. a világranglistán – a szerk.), úgy tanította ellenfelét. A legnagyobb kiszállót is (121) Cross mutatta be, ráadásul kétszer is, a találkozón pedig két szettben is 100 fölötti átlagot produkált. Asadának csal felvillanásai voltak, így esélye se volt megszorítani Crosst, aki ha tartja ezt a formáját a PDC világbajnokság egyik kellemes meglepetése lehet.

Selejtező:

Seigo Asada (Jap) – Gordon Mathers (Aus)
2-1

Első kör:

Stephen Bunting (Eng) – Dimitri Van den Bergh (Bel)
1-3

Phil Taylor (Eng) – Chris Dobey (Eng)
3-1

Rob Cross (Eng) – Seigo Asada (Jap)
3-0

 

Aki pedig a világbajnokság hivatalos himnuszát keresi:

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!