Szegény embert az ág is húzza – tartja a mondás. Ezt pedig jelenleg a Haladás VSE női röplabda együttesének vezetőedzője is alátámaszthatja, hiszen legutóbbi mérkőzésen 9 mezőnyjátékos állt rendelkezésére.

– Sajnos eléggé elfogytunk az év végére. Kálváriánk egy sérüléshullámmal kezdődött, majd betegség is tizedelte a keretünket. Jelenleg pedig egyetemistáink nem tudtak velünk készülni, játszani, hiszen vizsgaidőszak van. Épp ezért egy alaposan felforgatott csapattal érkeztünk a Viharsarokba, ahol a bajnoki címre esélyes ellenfél dolgát kellett megnehezítenünk.

Ez mennyire sikerült?

– A lányokra nem lehet panasz, hiszen mindent megtettek, amit lehet. Érezhető volt az is, hogy a Békéscsaba nem engedett kibontakozni bennünk, mert amikor elkaptuk a fonalat, máris a kezdőcsapatot cserélte be a hazai tréner. Egyszerűen rövidre akarták zárni a mérkőzést, ezért nem lehet okolni őket.

Miben volt jobb a BRSE?

– Sokkal pontosabb játékkal rukkoltak ki, erőben, dinamikában és a nyitásfogadásokban is fölénk nőttek. Mi is csináltunk szép dolgokat, de nem versenyezhetünk a válogatott játékosokkal felálló Békéscsaba ellen.

A pihenésre sok idő nem jut, hiszen vár még a Haladásra egy Magyar Kupa visszavágó mérkőzés is.

– Egyetlen napot leszünk otthon, hogy utána ismét útra keljünk és két napot távol legyünk. A Nyíregyháza ráadásul remek formában van, a hétvégén legyőzték a Kaposvár együttesét is. Bizonyára mindent megtesznek, hogy a legjobb négy közé juthassanak. Mi sem feltartott kézzel megyünk a pályára, de elég korlátoltak a lehetőségeink. Reményeim szerint már nem lesz szűk a keretünk, mert néhány junior korú játékost is magunkkal viszont. Azt viszont reálisan kell látnunk, hogy nem mi vagyunk az összecsapás esélyesei. Azonban amíg a labda kerek, bármi megtörténhet!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!