A vasárnapi Haladás – Dunaharaszti NB I-es bajnoki mérkőzésnek a Haladás sportkomplexum adott helyet, amely szervezésből jelesre vizsgázott és exkluzív környezetet biztosított mind a 6 csapat részére.

Az NB I-ben egyenlő erők küzdelmére lehetett számítani szoros eredménnyel. A mérkőzés közepén úgy tűnt, itthon marad mindkét pont, hisz Petrik sima és Csonka szerencsésnek mondható győzelme után már 5-3-ra vezettünk, ám a hátralévő állások nem voltak biztatóak, ennek ellenére reménykedtünk a 1,5 pont megszerzésében. Sajnos végül csak egy sikerült, így a vége 6-6 lett, ami igazságosnak mondható – foglalta össze a történéseket Pergel László csapatkapitány.

A 12 táblán egyébként 8 döntetlen született, Petrik és Csonka győzelme mellett az 1. táblán Ruck Róbert nemzetközi nagymester és a 11. táblán Némethné Lakos Nikoletta nemzetközi nagymester egyaránt sötéttel szenvedett vereséget.

 

 

A 10 csapatos NB I-ben ezzel mindkét csapat megtartotta eredeti pozícióját, a HVSE-Infraplan 17 ponttal a 8., míg a Dunaharaszti MTK 16,5 ponttal a 9. helyen áll.
A bajnokság január 28-án, a 2. pozíciót elfoglaló ASE Paks elleni partikkal folytatódik.

 

 

Az NB I/B-ben szereplő HVSE-Infraplan a tapolcaiakat győzte le ugyanezen a napon 7,5-4,5-re, ezzel a tabellán a 3. helyen áll, az NB II Széchenyi csoportjában szereplő szombathelyi sakkozók pedig 6-6-os döntetlent értek el a Z.Baki Agrocentrum ellen, ezzel pedig a 6. helyet foglalják jelenleg el 24 ponttal.

A részletes eredmények ITT böngészhetők.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!