Illés Károly alpolgármester érdeklődésünkre a rendkívüli közgyűlés után elmondta, hogy a legfontosabb kérdésekben konszenzusos döntések születtek a 15,2 milliárdos költségvetéssel felépült Haladás Sportkomplexum üzemeltetésének hogyanját és jövőjét napirendjére tűző Szombathely Megyei Jogú Város rendkívüli közgyűlésen.

Miután a beérkezett piaci üzemeltetői ajánlatok nem voltak érvényesek az üzemeltetésre, ezért az önkormányzat maga fogja üzemeltetni a létesítményt. A konszenzusos döntés értelmében a következő időszakban is a beruházó cég, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. üzemelteti a stadiont. Miután az ügyvezető és a Felügyelő Bizottság (FEB) megbízatása is lejárt, ezért új ügyvezetőt és új FEB-et is választanunk kellett, de könyvvizsgálót is választottunk és az SzMSz-t is megváltoztattuk – tájékoztatott az alpolgármester.

A FEB elnökének Illés Károlyt, tagjainak Lendvai Ferencet és dr. Horváth Attilát javasolták, illetve választották meg. Munkájukat tiszteletdíj-mentesen látják el.

A rendkívüli közgyűlés Ár Jánost választotta ügyvezetőnek. Az eddigi gazdasági vezetőt teljes konszenzussal jelöltük és szavaztuk meg. Ez a megbízatás február 28-ig szól, eddig kell a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak (Nefmi) elszámolni a beruházás tekintetében. Az új ügyvezető vállalta, hogy a gazdasági vezetést és az elszámolást is lebonyolítja. A Kft. végzi tehát továbbra is az üzemeltetést, aztán hogy meddig, arról még folytatódnak az egyeztetések.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!