Az Újpest elleni bravúrt szerette volna megismételni a Haladás VSE női röplabda együttese. Azonban a Nyíregyháza csapata nagy falatnak bizonyult. A hazai környezetben megvívott első találkozónak egy sérülésektől felforgatott kerettel vágtak neki a szombathelyiek, amin végül vereséget szenvedtek.

A szerda késő esti találkozóra pedig tovább fogyatkozott a vasiak csapata, hiszen a vizsgaidőszak több játékost is érintett, így az utánpótlás együtteséből töltötte fel a keretet dr. Mucsi Péter. A hosszú utazás és a nagy tét együttesen nyomta rá a bélyegét a vendégek kezdésére, akik nagyon gyorsan hátrányba kerültek. Valdez és Fernandez ütéseire nem volt ellenszere a zöld-fehéreknek. A második szettre összeszedte magát a Haladás és sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd jött ismét egy rövidzárlat, amit rutinosan kihasználtak a hazaiak.

A Haladás csapatából Andrea Kalman szerezte a legtöbb pontot, ez mégis kevés volt az üdvösséghez.

Mucsi Péter időkéréssel próbált rendet tenni a fejekbe, amely időszakosan sikerült is, hiszen ledolgozta hátrányát a Hali, a szettet mégis a hazaiak húzták be, mert a döntő pillanatokban megremegett a vasi lányok keze. Az utolsó szettet is a nyírségiek kezdték jobban, a szombathelyiek pedig fizikálisan és fejben is elfáradtak, így nyert szett nélkül búcsúzott a Magyar Kupától a Haladás VSE, amelynek nincs oka szégyenkezni, hiszen egy rendkívül tehetséges és fiatal keretről van szó.

Fatum-Nyíregyháza – Haladás
3:0
(16, 22, 10)

Haladás: Bagyinka, Reljić, Kinser, Kalman, Pető, Paradžik.
Csere: Zoltán, Farkas B. (liberók), Dancsecs, Markó, Csóka.
Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!