Komoly céllal érkezett ellenfele otthonába a Swietelsky-Haladás VSE. Turzó József legénysége a tavalyi Magyar Kupa küzdelmei során egészen a döntőig menetelt, ahol egy kiélezett mérkőzésen maradt alul a Győr ellen. A bajnoki és kupagyőztes ETO-t azonban már kétszer is legyőzte azóta a szombathelyi zöld-fehér alakulat, így joggal reménykedtek a szurkolók, hogy az idei kiírásban is hasonló szerepléssel ajándékozzák meg őket a játékosok.

Eddig nem volt panasz a Hali menetelésére, ami a Magyar Kupát illeti. Nem okoztak csalódást a nyolcaddöntő mérkőzésén sem, amelyet a másodosztály jelenlegi ezüstérmes pozíciójában álló Szigetszentmiklós ellen vívtak Horváth Péterék. A találkozót a vendégek kezdték jobban és már az 5. perc végén betaláltak a vendégek Vidák révén, majd három minutummal később kettőre nőtt a Hali előnye.

Vidák Balázs duplázott a kupameccsen

Igazán szórakoztató és gólokban gazdag mérkőzést láthatott a közönség. A hazaiak becsületére legyen mondva, hogy minden eszközt bevetettek, hogy az élvonalban szereplő zöld-fehéreket megszorongassák. Ez azonban csak az első játékrészben sikerült. A fordulás után nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Hali és Németh Péter vezetésével magabiztos sikert arattak a szombathelyiek. Ezzel a győzelemmel pedig biztosította helyét a Haladás a legjobb nyolc között.

A tavalyi finálé pedig ebben az évadban nem ismétlődik meg, hiszen a Haladás ellen elszenvedett vereség után, kiestek a Magyar Kupából a Rába ETO. A Rubeola FC Csömör óriási meglepetésre nagy arányú győzelemmel búcsúztatta a nemzetközi kupa négyes döntőjében is érdekelt győrieket.

Szigetszentmiklós Futsal – Swietelsky-Haladás VSE
3-11
(1-4)

Haladás: Sásdi, Matyi, Gyimesi (kapusok) – Sipos G., Horváth P., Hajmási, Michel Melo, Hegyesi, Öreglaki, Németh P., Németh E., Vidák, Bencsik.
Vezetőedző: Turzó József

Gólszerzők: Appl, Dauner, Fülöp illetve Németh P. 3, Vidák 2, Bencsik 2, Öreglaki, Michel Melo, Hajmási, Kovács G. (öngól).

További eredmények:
Rubeola FC Csömör–Rába ETO 8–3
Nyírgyulaj–MVFC-Berettyóújfalu 1–5
ELTE-BEAC–UTE 4–1
Aramis SE–FTC 3–4
Dunakeszi Kinizsi–Kecskemét 3–1
Bodon Péter FC–Gödöllő 6–10
REAC–DEAC 5–10

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!