Hihetetlen élvezetes a PDC darts világbajnokság 2018-as versenye. Nagyon kevesen mondhatják magukról, hogy esélyesnek számítanak az idei megmérettetésen. Talán titkon reménykedett a britek egyik kedvence Adrian Lewis is, aki korábban kétszer is elhódította a vb címet. Azonban a 7. helyen kiemelt angol fiatalembert meglepetésre búcsúztatta a németek titkos favoritja Kevin Münch, aki a selejtezőből küzdötte fel magát a főtáblára. Ha pedig ott volt, akkor lelépte Lewist 3-1 arányban.

Nagyon jól jellemzi a 2018-as versenyt, hogy a feltörekvő fiatalok egyre jobban dobnak, így a rutinos rókáknak számító “öregek” nem mehetnek biztosra, ha nyerni szeretnének. Ennek tökéletes példáját mutatja Michael Smith és Justin Pipe, akik kiemeltek voltak, mégis vért izzadva, az utolsó szettel tudták kiharcolni a továbbjutást.

A spanyolok 26. kiemeltje, Reyes is korán búcsúzott, miután nem bírt honfitársával Antonio Alcinas-szal. A 32 közé jutásért igazán parázs mérkőzéseket vívtak a versenyzők és messze még a vége. Talán új világbajnokot avatnak januárban?

Selejtező:
Cung Hsziao-csen – Bernie Smith 0:2
1. FORDULÓ
Smith (13.) – Steve Lennon 3:2
Simon Whitlock (10.) – Martin Schindler (német) 3:1
Justin Pipe (27.) – Bernie Smith (új-zélandi) 3:2

Selejtező:
Oreshkin – Münch 0:2
1. FORDULÓ
John Henderson (29.) – Marko Kantele (finn) 3:0
Raymond van Barneveld (9.) – Richard North 3:0
Adrian Lewis (7.)–Kevin Münch 1:3

Cristo Reyes (26.) – Antonio Alcinas 1:3
Kim Huybrechts (18.) – James Richardson 0:3
Darren Webster (23.) – Devon Petersen 3:2
Peter Wright (2.) – Diogo Portela 3:1

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!