Szép karácsonyi ajándékkal lepte meg magát Phil “The Power” Taylor, aki már az év elején bejelentette, hogy a PDC világbajnokságot követően felhagy a versenyzéssel. A második körben Justin Pipe ellen kellett táblához állnia a torna egyik legöregebb sportolójaként (a másik Lim volt). Ennek ellenére már az első pillanatban érezhető volt, hogy nincsenek egy súlycsoportban a felek. A 6. helyen kiemelt Taylor az első szettben még visszafogottan dobott, aztán a második menettől kezdve esélyt sem hagyott a 27. pozícióba sorolt Pipe-nak. Rendkívül simán 4-0 arányban diadalmaskodott az angol “háziversenyen” a szurkolók egyik kedvence.

Raymond van Barneveld sem erőltette meg magát, hogy lelépje ausztrál ellenfelét. A holland bajnok 4-1-re győzte le Kyle Andersont. Hogy az este se maradjon szenzáció nélkül, arról John Henderson gondoskodott. A skót dartsos ugyanis a 4. helyen kiemelet Daryl Gurney-t fektette két vállra, egy remek mérkőzésen.

Ugyanakkor a nap találkozóját Michel Smith és Rob Cross vívta egymással. A két angol sportoló ugyanis hét szettes összecsapást kanyarított a nézők legnagyobb örömére. A dartsozók arra is ügyeltek, hogy a mennyiség ne menjen a minőség rovására. Nem túlzás azt állítani, hogy az eddigi mérkőzések közül ez volt a legszínvonalasabb összecsapás. Sokan jelzőként előrehozott döntőnek minősítették.

2. FORDULÓ
Keegan Brown – Zoran Lerchbacher 4:2
Michael Smith (13.) – Rob Cross (20.) 3:4
Steve West – Jermaine Wattimena 4:1
Daryl Gurney (4.) – John Henderson (29.) 2:4
Phil Taylor (6.) – Justin Pipe (27.) 4:0
Raymond van Barneveld (9.) – Kyle Anderson (24.) 4:1

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!