Csütörtökön a Horváth Zoltán Kosárlabda Utánpótlásért Alapítvány és a Falco KC kosárlabda-csapata közös megemlékezést, gyertyagyújtást tartott az Aréna Savaria földszinti aulájában, tisztelegve a tragikusan elhunyt Falco-center, Horváth Zoltán emléke előtt – írja a falcokc.com.

A klub honlapja arról is tudósít, hogy a megemlékezésen Nagy Attila Csaba alapítványi titkár idézte fel Horváth Zoltán kosárlabdázó életútját, az égi center pontosan 8 éve, 2009 december 28-án Tömörd és Vasasszonyfa között tragikus baleset áldozata lett. A gyertyagyújtáson megjelentek és az emlékezés virágait helyezték el az égi center szülei, a Falco csapatának vezetői, edzői és játékosai, valamint a sárga-fekete szurkolók és a régi sportbarátok.

Horváth Zoltán a ZTE KK csapatában kezdte pályafutását, majd több hazai és külföldi szezon után a Falco KC Szombathely csapatához 2009-ben szerződött. A 2009–2010-es bajnokságban 21 pontos átlagával a liga egyik legeredményesebb játékosa volt, amikor 2009. december 28-án Sopronból Szombathely felé a jeges úton átcsúszott a gépkocsijával a szemközti sávba, ahol egy teherautóval frontálisan ütközött. Nem sokkal kórházba szállítása után veszítette életét.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!