Az osztrák Suljovic kiesése alaposan meglepte a nézőket az Alexandra Palace-ban, ahol a 2018-as PDC darts világbajnokságot rendezik. A sógorok színeiben versenyző sportoló úgy kapott ki, hogy szettet sem tudott nyerni a nála jóval hátrébb sorolt belga Van der Berg ellen. Ugyanakkor jelzésértékű is ez az eredmény, hiszen egy újabb feltörekvő fiatalról van szó. Érdemes lesz tehát megjegyezni a nevét. Darren Webster és Rob Cross is esélyeshez méltó versenyzéssel rukkolt ki és biztosították helyüket a negyeddöntőben.

Jamie Lewis remekül bemelegítette a közönséget az esti főmérkőzések előtt. A walesi darts játékos taktikus játékkal múlta felül James Richardson. Majd elérkezett a nap talán legjobban várt mérkőzése: a tizenhatszoros világbajnok Phil Taylor életét próbálta megkeseríteni Keegan Brown. Ez eleinte egyáltalán nem sikerült, mert Phil The Power Taylor már az első perctől kezdve a tőle megszokott stílusban irányította a találkozót. Alig húsz percre volt szüksége a visszavonulásra készülő rekordernek, hogy két szettes előnyre tegyen szert. Később sem változott a helyzet, az ifjú Brown-nak csak felvillanásai voltak, így rendkívül magabiztos játékkal lépett tovább Phil Taylor is.

Gary Andersonra Steve West várt, aki szintén (némiképp) meglepetésre került a legjobb 16 versenyző közé. A kétszeres világbajnok jól kezdte a találkozót és gyorsan meg is nyerte az első szettet, majd West magára talált és azonnal egalizált. Igaz, ebben a játékban hibát-hibára halmozott Anderson. A folytatásban sem úgy alakult, ahogy azt a skót remélte, hiszen West egyre pontosabban célzott, míg a korábbi világbajnok többször is rontott. Ennek ellenére győzött a nagyobb rutin, azonban a csütörtök esti produkciójára nem lehet büszke Gary Anderson, aki a negyeddöntőben Phil Taylorral néz farkasszemet.

NYOLCADDÖNTŐ:

Antonio Alcinas – Darren Webster (23.) 0-4
Mensur Suljovic (5.) – Dimitri Van den Bergh 0-4
John Henderson (29.) – Rob Cross (20.) 1-4

Jamie Lewis – James Richardson 4-1
Phil Taylor (6.) – Keegan Brown 4-0
Gary Anderson (3.) – Steve West 4-2

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!