Péntek délután 8 darts játékos állt tábla mögé, hogy eldöntsék ki az, aki tovább folytathatja a küzdelmet. Elsőként Jamie Lewis lépett át Darren Websteren. Sokkal összeszedettebben játszott, mint ellenfele, akinek semmi nem jött össze, így teljesen megérdemelten jutott tovább a 46. helyen kiemelt Lewis.

A folytatásban olyan találkozóra került sor, amely elhomályosította a későbbi világbajnokok párharcát is. Rob Cross esélyeshez méltóan kezdte a mérkőzést, de a belga titán nem adta könnyen magát és több szettes hátrányból sikerült egalizálnia. Végül döntő játszmára került sor, ahol az esélyesebb angol fiatalember magabiztosan győzedelmeskedett. Hihetetlen jól dobtak a játékosok, rendkívül magas pontátlag mellett odafigyeltek a jó kiszállózásra is. Igazi sportcsemege volt, amely végén azon spoánkodhatott a közönség, hogy mindketten megérdemelték volna a továbbjutást.

Az este egyik fő mérkőzése a holland világbajnokok párharca volt. Címvédőként elvárt volt, hogy Van Gerwen irányítson, aki becsületesen szórta a száznyolcvanakat. Barnie csak a második szettre ébredt fel és többször azon múlt egy-egy szettje, hogy pocsékül kiszállózott. Ennek ellenére mégsem volt sima mérkőzése Mighty Mike-nak, mert Ő gyenge pontátlagot produkált. 3-3 után mindkét játékos próbálta kihasználni ellenfele megingásait, így sor került itt is a mindent eldöntő 9. szettre is, amelynek végén Michael Van Gerwen örülhetett.

Phil Taylor már a bevonulást követően nyomatékot adott, hogy Ő bizony szépen szeretne visszavonulni, ezért már az első szettet 100 pont feletti átlaggal tudta le. A kétszeres skót világbajnok ezután egalizált, de rendkívül pontatlanul dobott. Ezt a peches formáját az egész mérkőzésre “sikerült” átmentenie. Rengetegszer szektort tévesztett Anderson, Taylor pedig keményen büntetett. A hajrára felébredt aztán a skót, de ez már csak a tisztes helytálláshoz volt elegendő.

Negyeddöntő:
Jamie Lewis (46.) – Darren Webster (23.) 5-0
Dimitri Van den Bergh (43.) – Robert Cross (20.) 4-5
Michael Van Gerwen – Raymond Van Barneveld 5-4
Phil Taylor (6.) – Gary Anderson (3.) 5-3

Az elődöntő párosítása (6 nyert szettig):
Michael Van Gerwen – Robert Cross
Phil Taylor – Jamie Lewis

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!