Phil The Power Taylort lehet utálni és szeretni, egyet nem, közömbösnek maradni látva játékát. Szombat esti elődöntő első felvonásában a 16-szoros VB címmel büszkélkedő angol ellenfele a walesi titán Jamie Lewis volt. A fiatalember remekül játszott az egész tornán, kiemeltek sorát búcsúztatva. Ezúttal viszont nem bírt a rá nehezedő nyomással.

Hiába kezdte jobban a találkozót Lewis, az első szettet, a következő játékkal máris egyenlített Taylor. Sok hibát vétettek a felek, egymást breakelve szereztek legeket, mégis a döntő különbség a kiszállóknál jött elő. Lewis többször is kulcsfontosságú pillanatokban vétett, ezt pedig Taylor – ha nem is könyörtelenül – de kihasználta. A szettek múlásával feljavultak a résztvevők és az átlagok mellett már a kiszállókat is jobban oldották meg a játékosok. Taylor a negyedik menettől kezdve fokozatosan növelte előnyét és gondosan ügyelt arra is, hogy Lewis ne kapjon új lendületet. A walesi fiú hiába búcsúztatta korábban Peter Wright-ot (2.) és Darren Webstert (23.), a tündérmese számára véget ért. Taylor pedig úgy tűnik komolyan gondolta a szép búcsút és a csúcsról szeretne visszavonulni.

Ehhez viszont a Michael Van Gerwen – Robert Cross párharc győztesének testén keresztül vezet út. A másik ágon sokkal szorosabb elődöntőt láthatott az Alexandra Palace közönsége. Az esélytelenebbnek tartott Cross (20.) kezdte a találkozót és nyerte is a szettet. Ezután fej-fej mellett haladt Vn Gerwennel, felváltva nyerve a játékokat. Egészen 4-4-ig folyamatosan javuló átlagokkal szórakoztatták a nézőket. Rengeteg 180-as megoldásnak is tapsolhattak, hiszen már a hetedik szettben fejenként 10-et dobtak. Félelmetesen játszott mindkét darts játékos. A kulcspillanatban aztán Van Gerwn villant és átvette a vezetést, de Cross a lehető legjobbkor breakelt és ennek köszönhetően ismét döntetlen mutatott az eredményjelző. Jöhetett tehát a 11., mindent eldöntő játék. A találkozóhoz hasonló színvonalon vették el egymás legjét, az idegek harcát aztán Cross bírta jobban, aki így beverekedte magát a fináléba.

Január 1-én tehát Robert Cross – Phil Taylor döntő lesz, amely minden bizonnyal hasonlóan színvonalas és látványos összecsapás lesz.

Jamie Lewis – Phil Taylor (6.) 1-6
Michael Van Gerwen (1.) – Robert Cross (20.) 5-6

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!