Néhány napja számoltunk be arról, hogy a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület új játékossal erősítette meg keretét. Székely “Penge” Pál, aki a Budapest Police SE kötelékében játszik, ezentúl a vasiakat is erősíti a csapatversenyeken. Az ország egyik legjobb dartsjátékosa a fővárosi klub segítségével megkezdheti 2018-ban a profi karrierjét. Ez azt is jelenti, hogy Székely reggeltől-estig csak a nyilakkal kell foglalkozzon. A lehető legjobb eredmény elérésének érdekében naponta több órás edzések várnak a szombathelyi színekben is versenyző “Pengére”, akit még 2016-ban a sportág egyik legnagyobb sportszergyártó vállalata, a Target első kelet-európai játékosként igazolta le.

A fizikális felkészülés mellett mentálisan is rá kell hangolódnia Székelynek a profik életmódjára, ami azt eredményezi, hogy naponta 6-8 órán keresztül gyarkoljon. Ez mozgáskoordinációs feladatokat jelent, valamint a dobások finomítását is.

Székelynek hosszú távú tervei között szerepel, hogy a PDC világbajnokságon elinduljon. Idén mindenesetre szeretne részt venni az amatőrök számára kiírt kontinensviadalon, amelynek Magyarország lesz a házigazdája. Mellette pedig az élvonalbeli csapatbajnokságban minél eredményesebben szerepelni a Szombathelyi Darts Club SE színeiben.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!