Turzó József bizonyára felemás érzésekkel nyugtázta csapata Veszprémben mutatott produkcióját. Egyrészt élvezetes és gól gazdag találkozót játszott a két együttes, ugyanakkor egyszer sem vezettek a zöld-fehérek, ami erősen rányomta bélyegét a vendégek játékára.

A rövid (11 napos) szünetet követően, még rövidebb (egy hetes) felkészülés után lépett kedd este pályára a Swietelsky-Haladás VSE együttese a szomszédvári rangadón, amelyet a televízió is közvetített. Az első percekben tapogatózó játék folyt a pályán, aztán a Veszprém könyörtelenül kihasználta a zöld-fehérek minden apróbb megingását. Leginkább Tatai József volt elemébe, aki nemcsak labdát szerzett és kritikus pillanatokban mentett saját kapuja előtt, de rendre zavart okozott a szombathelyiek védelmében is. A kétgólos hazai előny nem volt hosszú életű, mert Turzó mester időt kért és rendet tett a fejekben. A hajrában el is olvadt a veszprémi előny, egalizáltak a szombathelyiek.

A fordulás aztán ismét a vendégek rövidzárlatával kezdődött. Hiába egyenlítettek a vendégek, mert újabb gólokat a hazaiak szereztek. Ráadásul Sásdi kivetődését is szabálytalannak ítélték a játékvezetők, így a kapus piros lapot kapott, emberhátrányba került a Haladás, a megítélt büntetőt pedig értékesítette a Veszprém. Turzó József legénysége vészkapus megoldásával élve ismét döntetlenre mentette a találkozót,ráadásul az utolsó percben a győzelmet is megszerezhette volna, ha Melo pontosabban céloz.

A 5-5-re végződött összecsapás után maradt a két együttes között a 3 pont különbség. Ugyanakkor csalódottak lehetnek a szombathelyiek, mert győzni szerettek volna a Veszprém otthonában. Az egy pont mellett viszont vigasztalhatja a zöld-fehéreket, hogy több ízben is hátrányból álltak fel. Ez mindenképpen bíztató lehet a jövőre nézve.

Futsal Club Veszprém – Swietelsky Haladás VSE
5-5
(2-2)

Haladás: Sásdi, Matyi (kapusok) – Öreglaki, Horváth P., Márkus, Melo, Sipos, Hegyesi, Németh P., Gyurcsányi, Németh E., Hajmási, Vidák, Bencsik.
Edző: Turzó József

Gólszerző: Tatai 3, Boromisza 2, illetve Németh E. 2, Márkus, Hajmási, Öreglaki

Kiállítva: Sásdi (Haladás)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!