Szabó László, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabdacsapat vezetőedzője a találkozót megelőzően elárulta, hogy egy rövid alapozást tartott és tart a következő héten tanítványainak, így a tisztes helytállásban bízott. Sokkal több lett belőle, mint remélte. Péntek este ugyanis a csoport éllovasa az Ajka látogatott a vasi megyeszékhelyre. Arra azonban a vendégek se voltak felkészülve, mi vár rájuk az egyetemi sportcsarnokban. Molnár és a csapatkapitány Szabó-Haklits pontjaival húzott el a hazai együttes. Az ajkaiak Balsay Anna és Balsay Rita révén tartotta magát, de a vezetést csak az első negyed végén sikerült átvenniük, ugyanis nem találtak fogást a SzoESE védekezésén.

Mezősi Anna 7 pontot szerzett a találkozón – Fotó: Bodorkós Máté

A folytatásban aztán a vendégek magasabb sebességi fokozata kapcsoltak. Ebben a periódusban pontatlanul céloztak a szombathelyiek, ezért először időt kért Szabó László, majd rendszeresen cserélte játékosait. Ez a húzás kiválóan sikerült, mert a szünetre lefaragta hátrányát a SzoESE. A pihenőt követően Simon Cinita vette hátára csapatát és a negyedik triplája már hazai vezetést jelentett. A vendégek időkérése után Csikász is belejött a játékba és kihasználta a vasiak hibáját. Az utolsó negyedben aztán teljesen elfáradtak a hazaiak, ezt pedig kíméletlenül kihasználta a Balsay Rita vezette Ajka-Cserpes Trudi.

Szabó László vezetőedző: Mivel egy alapozás közepén vagyunk, sejtettem, hogy nem fogjuk bírni a végéig. Igazából nekünk nem az Ajkát kell megvernünk, mert nagyon fiatal és rutintalan csapatunk van. Ellenben nem szégyen tanulni a jobbtól, ezért is örülök, hogy kicsit megnehezítettük az Ajka dolgát. Haladunk tovább azon az úton, amit kijelöltünk és a közelgő rangadókat sikerrel abszolválhatjuk, ha úgy játszunk az egész mérkőzésen, ahogy tettük ezt ma három negyeden keresztül.

Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület – Ajka-Cserpes Trudi
60-80
(18-20, 16-17, 15-20, 11-23)

SzoESE: Simon C. 21/18, Szabó-Haklits 9/3, Fekete 3/3, Uszkai 5, Molnár A. 6.
Csere: Mezősi 7/3, Horváth L. 5/3, Balogh V. 2, Balogh V. 2., Plózer -.
Vezetőedző: Szabó László

Ajka legjobb dobói: Csikász 18, Balsay R. 16, Balsay A. 15/3.

SzoESE – Ajka

Közzétette: Hungary Sport – 2018. január 12.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!