Nagy volt a fogadkozás a találkozó előtt szombathelyi részről, hiszen a Haladásnak két arca is van az élvonalbeli futsal bajnokság 2017/18-as kiírásában. Képes fényes sikert aratni – erre a Rába ETO elleni sikerek a legjobb példák. Ugyanakkor képes meglepő vereséget szenvedni olyan találkozón, amelyen végig dominált. Turzó József tanítványai a Veszprém elleni 5-5 után mindenképpen győzni szerettek volna. Azonban a listavezető Berettyóújfalu érkezett a vasi megyeszékhelyre, így pikáns összecsapásra volt kilátás.

Nem is kellett csalódnia annak a 7-800 nézőnek, aki kilátogatott hétfő este az Aréna Savariába. A vendégek próbáltak kezdeményezőbbek lenni, a magabiztos labdatartásból szerették volna meglepni a Haladást. A zöld-fehérek azonban stabilan védekezték és egy pontrúgást követően kontratámadás végén a születésnapos Vidák Balázs kotorta közelről a labdát a hálóba. Még szinte fel sem ocsudtak a MVFC játékosai és máris kétgólos hátrányba kerültek. Matyi varázsolta Németh Péter fejére a labdát, aki Hajmási elé tálalt, aki nem hibázott. A vendégek időkérése kicsit rendezte az MVFC sorait és Harmati szépített. A szünetig felváltva dolgozták ki a helyzeteket a csapatok, de újabb gólok már nem születtek az első félidőben.

A fordulás után óriási taktikai csata következett. Mindkét együttes próbálta akaratát ellenfelére erőltetni – váltakozó sikerrel. Majd a félidő derekán Márkus szerzett labdát, azonban Henrique visszarántotta, ezért piros lappal kiállították a védőt. A kínálkozó lehetőséggel pedig élt a Haladás: Michel Melo lőtt a védők lába között a rövid sarokba. Majd Bencsik lövésébe ért bele Kovács – a szombathelyiek szemszögéből jól – a játékszer pedig a hálóban kötött ki. A végén aztán vészkapussal támadott a Berettyó, de csak a szépítésre futott erejükből. Összességében megérdemelt sikert arattak a hazaiak, remekül védekeztek és a kapu előtt is jó százalékkal értékesítették helyzeteiket. Nem mehetünk el szó nélkül Matyi Benjamin teljesítménye mellett sem, aki több bravúrt is bemutatott a találkozón – méltó módon helyettesítve Sásdi Bálintot, aki eltiltás miatt nem lépett pályára.

Swietelsky-Haladás VSE – MVFC-Berettyóújfalu
4-2
(2-1)

Haladás: Matyi, Gyimesi (kapusok) – Öreglaki, Horváth P., Márkus, Melo, Sipos G., Hegyesi, Németh P., Németh E., Hajmási, Vidák, Bencsik.
Vezetőedző: Turzó József

Gólszerzők: Vidák, Hajmási, Melo, Kovács I. (öngól) illetve Harmati, Sanchez.

Kiállítva: Henrique (Berettyóújfalu)

Aki pedig szívesen újranézné a találkozót:

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!