AVUS-BVSC-Zugló 7-14 (3-4, 1-3, 1-4, 2-3)
Szombathely, AVUS-uszoda, 130 néző, vezette: Kun, Mucskai.

AVUS: Kovács B. – Ekler B. 1, Takács K., Kiss Cs. 1, Basara 2, Baj 1, Garancsy 1. Csere: Cvetic, Polovic, Ukumanov 1, Kutasi, Hajmási, Kurucz. Edző: Matajsz Márk.

BVSC: Györke – Czigány, Török 1, Létay 1, Kovács P. 1, Pásztor 2, Mészáros 1. Csere: Csapó 1, Sugár 2, Várnai 1, Ambrus 3, Szabó Bence 1, Szabó Bendegúz, Szakonyi. Edző: Szűcs Levente.

Az 1. negyedben az első két támadások mindkét oldalon kimaradtak, valamivel több, mint két perc elteltével Török találatával szerzett vezetést a BVSC, 0-1. A vasiak ugyan jól védekeztek, de támadásban sokat hibáztak. Aztán jött a korábbi Európa-bajnok Kiss Csaba, és 3.40-el a negyed vége előtt kilőtte a jobb sarkot, 1-1. Ambrus góljával ismét a vendégek szereztek vezetést – nem sokáig örülhettek, mert Ukumanov egyenlített, 2-2. A vasiak centerben üresen hagyták Pásztort, máris 2-3. Majd Bajt nyomták a víz alá, Ekler a jobb sarokba vágta a büntetőt, 3-3. Elkezdtek potyogni a gólok, ekkor kevésbé voltak hatékonyak hátul a csapatok. Sugár jobbról a rövid, jobb sarokba lőtt, 3-4.

 

A 2. negyedben közel hárompercnyi gólcsendet követően Ambrus szerezte a negyed első találatát, 3-5, majd Hajmási remek bejátszását Baj húzta a hálóba, 4-5. Lévay büntetőből megint kettőre növelte a vendégelőnyt: 4-6. Két perc volt a negyedből, amikor egy hosszú akciót Mészáros góllal zárt le, 4-7. Az AVUS csak a kapufát találta telibe, majd labdát veszített, de a hajrában a BVSC is pontatlanul célzott, ám így is háromgólos vendégelőnnyel vonulhattak a nagy szünetre a csapatok.

 

 

A 3. negyed Pásztor gyors góljával indult, már néggyel vezetett a BVSC-Zugló, 4-8. Sajnos nem érkezett rá hazai válasz, sőt, Sugár maradt üresen középen és a hálóba helyezte a vendégcsapat kilencedik találatát, 4-9. A vasiak gyakran ejtésekkel próbálkoztak, ám rendre sikertelenül. Szabó Bence viszont bevágta, így már hattal ment a BVSC. Várnai is betalált, eldőlt a meccs, 4-11. Basara ejtése ezúttal bejött, ez az aligátorok első gólját jelentette a negyedben, 5-11.

Az utolsó játékrészben Ambrus már harmadik gólját szerezte a meccsen, 5-12. Basara válaszolt szép góllal, balról, éles szögből a jobb sarokba lőtt, 6-12). Egy szép Garancsy-Polovic akció után utóbbi jegyezte a vasi csapat hetedik találatát, 7-12. Nem sokáig örülhetett a szombathelyi gárda, mert Csapó gyorsan válaszolt, 7-13. Ekler Bendegúz életerős lökete viszont a felső kapufáról vágódott fölé, csakúgy, mint később Polovicé. A másik oldalon Kovács viszont nem hibázott, 7-14.

További eredmények: UVSE-FTC 4-20, Kaposvár-Vasas 8-7.
Mivel a Kaposvár meglepetésre legyőzte a Vasast, megelőzte a szombathelyieket, így az AVUS visszacsúszott a csoport 7. helyére. A jövő héten, január 27-én este a Vasas otthonában szerepelnek az aligátorok.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!