Ősszel 10-8-ra nyert a Fedett Uszodában a Vasas, és mivel a csoport 7. helyén álló szombathelyieknek minden pont létkérdés, szombat este is nagy csata várható.

Mindkét csapat vereséggel a háta mögött várja a Komjádi Uszodában 18 órakor kezdődő találkozót, az AVUS 14-7-re kapott ki a BVSC-től, míg az angyalföldiek 8-7-re Kaposváron.
Videón megnéztük a Vasas elleni meccsünket, s újra kiderült: nekünk állt a zászló, ám egy-két eladott labda megpecsételte sorsunkat. Levontuk a legutóbbi, BVSC elleni meccs tanulságait is – egyelőre nem ez a szintünk, nekünk a velünk hasonló kaliberű együtteseket kell legyőznünk. Mindenesetre gyorsaságban, helyzetfelismerésben, koncentrációban, passzok sebességében mindenképpen javulnunk kell. Ami a Vasast illeti, a felsőházi kvalifikációhoz többet már nem nagyon hibázhat, így különösen nehéz dolgunk lesz. Fizikálisan erősek, remek lövőik, jó centereik vannak – dr. Steinmetz Ádámot senkinek sem kell bemutatni. Tisztességesen felkészültünk a találkozóra, nem feltartott kézzel utazunk Budapestre
– ezt a klub honlapjának nyilatkozta Matajsz Márk, az AVUS vezetőedzője.

Az AVUS két meghatározó játékosát mi is megkérdeztük.

Takács Kristóf: ősszel itthon a harmadik negyedig szinte végig vezettünk, így szerintem este is meccsben lehetünk a Vasassal. Elég komplett csapat a szombati ellenfél, szinte minden posztra vannak jó játékosaik, de, ha a mi védekezésünk összeáll, akkor lehet keresnivalónk, még idegenben is. A héten elemeztük a Vasas játékát, edzésen már próbáltuk is az ő játékukat szimulálni. Úgy érzem, hogy kellőképpen felkészültek vagyunk, mind taktikailag, mind fizikailag.

 

Kutasi Rómeó: nagy bravúr lenne, ha győznénk, de mindent megteszünk ennek érdekében. Itthon ősszel nagyon jól játszottunk ellenük, viszont a végén hibáztunk, így elvitték a 3 pontot. Most van sanszunk visszavágni, de nem lesz egyszerű, pláne idegenben. Egy dolog biztos, hogy mindent beleadunk, aztán, hogy ez mire lesz elegendő 19 óra körül kiderül. 

A Vasas-Plaket – AVUS meccs 18 órakor kezdődik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!