Emlékezetes meccsen, október 28-án, az ötödik fordulóban a Kaposvár ellen aratták történetük első OB I-es győzelmét (10-8) az aligátorok. A szerdai meccs előtt a kaposváriak kilenc ponttal a hatodik, az aligátorok hattal a hetedik helyen állnak az ,A’ csoportban. Fontos mérkőzés vár tehát Matajsz Márk együttesér, hiszen a somogyi együttes két körrel ezelőtt legyőzte (10-9) azt a Vasast, amelytől az AVUS szombaton öt góllal kikapott – igaz, a kaposváriak hazai pályán, míg a vasiak idegenben szálltak vízbe az angyalföldiek ellen – írja az aligator.hu, amely a szombathelyi vezetőedző várakozásaira is kíváncsi volt.

A szombathelyi csapat
Fotó: hungarysport.hu

A Kaposvár a meccs esélyese, nemcsak azért, mert otthon játszik, hanem mert rutinos, jó játékosokból álló, fizikálisan erős együttes, elég, ha az olimpiai és Európa-bajnok Varga Zsoltot említem. Másrészt az őszi vereségük miatt biztosan fűti őket a visszavágás vágya. Játékosaimtól ugyanazt a játékot várom, mint a BVSC és a Vasas ellen két-három negyeden át nyújtottunk, ezúttal tovább kell bírnunk szuflával. Csapatom erőn felül teljesít, 100-120 százalékot nyújt, egyik meccsen sem adjuk olcsón a bőrünket, most sem fogjuk. Nálunk sokan még csak most játsszák tizedik meccsüket az első osztályban, ellentétben riválisainkkal, akiknél sokan már több száz OB I-es mérkőzéssel bírnak. Emellett a mi kispadunk rövidebb mint a többi csapaté, ahol rutinos vízilabdázók várnak bevetésre. Időre van szükség mire beérik a munka gyümölcse, a rájátszásban dőlnek el az igazán lényeges dolgok, arra remélem még többre leszünk képesek. Erőt meríthetünk abból, hogy sehol sem törölték fel velünk a pályát – nyilatkozta Matajsz Márk, az AVUS vezetőedzője.

A hungarysport.hu pedig három meghatározó AVUS-pólóst kérdezett, Takács Kristóf és Ekler Bendegúz miközben a Vasas elleni meccset értékelte, a ma estére is előretekintett.

Takács Kristóf: Kicsit hasonló érzésem van, mint a hazai meccsen. Elhittük, hogy nyerhetünk, jól is ment a támadójátékunk, jó kapusteljesítmény volt hatul, de a végén a Vasas felül tudott kerekedni rajtunk. Csak remélni tudom, hogy a Kaposvár ellen már pontot szerezhetünk.

 

Ekler Bendegúz: a 3. negyed derekáig jók voltunk, utána elfáradtunk, aztán elkezdtünk szétesni fejben és buta gólokat kaptunk, amelyek nem fértek bele, de összességében nekünk nem ezt a meccset kellett megnyerni. Megyünk tovább, a Kaposvár elleni meccs előtt levonjuk a tapasztalatokat és a cél a bennmaradásért szükséges minél több pont megszerzése.

Hajmási András pedig bizakodó volt, amikor csak a ma esti meccsre gondolt.

Az elmúlt meccseken valahogy nem jött ki a lépés mindig hiányzott valami plusz. Remélem hogy ez ma végre meglesz és győztesen hagyjuk el a medencét. A Kaposvár felfokozott állapotban várja a meccset, mert fűti őket a szombathelyi vereség miatti vágy a visszavágásra, ezért rettentő nehéz meccsre számítunk. A kaposvári 3 esélyes mérkőzés lesz, ahol remélem végre nekünk jön ki a lépés – fogalmazott a fiatal pólós.

A ma este 19 óra 30 perckor kezdődő Kaposvár – AVUS meccs eredményének alakulását nálunk ÉLŐben követheti.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!