A magyar csapat már Dél-Koreában tartózkodó része az elsők között költözött be csütörtökön a kangnungi olimpiai faluba. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának beszámolója szerint a rövidpályás gyorskorcsolyázók már túlvannak az első helyszíni edzésen. A hivatalos nyitóünnepséget a két olimpiai faluban, a kangnungiban és a phjongcshangiban párhuzamosan tartották csütörtökön, helyi idő szerint 14 órától. A kangnungi falu a jeges sportoknak otthont adó létesítmények közelében, a phjongcshangi pedig a havas sportok helyszíne mellett létesült. A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók vasárnap érkeztek a Koreai Köztársaságba, de eddig Szöulban készültek a jövő pénteken kezdődő téli játékokra.

“Reggel nyolckor nyitották meg a kapukat, folyamatosan jönnek a csapatok, a magyarok tíz óra után, az elsők között érkeztek a faluba. Rövid, zökkenőmentes adminisztráció után átvették a szállásukat, együtt mentünk ebédelni, majd kihasználva az edzéslehetőséget, délután jégre léptek a kangnungi pályán” – idézte az olimpia.hu oldal a helyszínről összegző Nagy Zsigmond csapatvezetőt. “Kiváló körülmények fogadják az olimpiai faluban a sportolókat, a szervezők magas színvonalon felkészültek” – tette hozzá, majd elmondta még, hogy munkatársai, Báthori Zsófia és Dósa Viktória a csapatiroda berendezésén dolgoznak.

A 19 fős magyar küldöttség regisztrációja már a hét elején megtörtént. A magyar olimpiai csapat hivatalos, ünnepélyes zászlófelvonására február 8-án, a kangnungi olimpiai faluban kerül sor.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!