A csütörtöki sajtótájékoztatón a közismert celeb, Berki Krisztián, az eseménysorozat házigazda-műsorvezetője köszöntötte a megjelenteket, felelevenítette az őszi székesfehérvári gála sikerét, majd elmondta, hogy a Tóth Csaba, Varga Zoltán, Őze Balázs és az általa megálmodott, küzdősportgála több sportágat is körbe ölel.

Elhangzott, hogy a tavalyi gála teljes bevételét jótékonysági célokra ajánlották fel, idén pedig ingyenessé teszik az eseményt, de a támogatók szponzorolják a magyar-osztrák csatát már csak azért is, mert nemzeti érdekünk, hogy méltó módon megemlékezzünk 170 évvel ezelőtti szabadságharc hőseiről.

 

Ezek a férfiak harcosok, sportemberek a ringen belül, azon kívül viszont családapák, férjek, gyermekek apuká és történelmünk e jeles ünnepén a pesszimizmust akarják elfeledtetni. Már a szeptemberi, a mintegy 2000 sportrajongót vonzó székesfehérvári gála után úgy gondolták a szervezők, hogy a gálák sorozatának folytatódni kell. Bízunk benne, hogy a rengeteg szervezőmunka, a szövetségek vezetőivel történő egyeztetések, a nagy erők mozgósítása mind-mind hozzájárul missziónk sikeréhez, a magyarság, a nemzeti hovatartozás és a férfias küzdőszellem megőrzéséhez.

Tudjuk, mit jelent nekünk, magyaroknak ez a nemzeti ünnep, igyekszünk emlékezetessé tenni a szombathelyiek és az idelátogatók számára egyaránt – fogalmazott Berki Krisztián, majd külön köszönetet mondott az ingyenes rendezvény támogatóinak, külön is Szombathely Megyei Jogú Városnak.

 

A sajtótájékoztatón, amelyen részt vett az osztrák és a magyar MMA-szövetség elnöke is, elhangzott, hogy számos vizuális élmény, show-elem színesíti majd a gálát, melyen az MMA, a K1 és a profi boksz legkiválóbb hazai és osztrák szereplői küzdenek meg egymással. Mindkét nemzet részéről a legjobbak érkeznek majd, a program, a meccslista 2 héttel a gála előtt lesz teljes. A szervezők az ünnepet megtisztelik azzal, hogy a főszereplő küzdő felek a Nemzeti Dal bizonyos szakaszaira vonulnak majd a ringbe, illetve a ketrecbe.

A gála szereplői között egészen biztos, hogy ott lesz a kőszegi Szili István, a szombathelyi dr. Guzsván-Nagy Fruzsina és Guzsván Péter, Fábián Melinda, a közismert UFC-harcos és az egykori birkózó Molnár Benjamin is.

 

 

 

Tóth Csaba, a gála egyik megálmodója – a hungarysport.hu kérdésére válaszolva – elmondta, hogy minden meccs csúcspont lesz és minden küzdelem méltó lesz 1848 hagyományaihoz és hőseihez.

 

 

A gálát március 11-én az Aréna Savariában rendezik.

Folytatás is lesz, az osztrákok elleni márciusi csata után Magyarország az előzetes tervek szerint hamarosan más nemzet legjobbjait is csatába hívja majd.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!