AVUS – Debrecen 11-13 (2-5, 4-2, 2-2, 3-4)

Szoros csatában az 1. és a 4. negyedben lőtt több góljának köszönhetően nyert a Debrecen. 

4. negyed: Ekler Bendegúz elhozta a labdát, megvolt esély az egyenlítésre, de sajnos kimaradt a helyzet. Szerencsés góllal növelték előnyüket a vendégek, a felső kapufáról lepattanó labdát a hullám segítette be, 8-10. Lukács gólja valószínű, hogy eldöntötte a meccset, 8-11. Garancsy szépített a negyed derekán, 9-11. Sajnos újabb gólt lőttek a vendégek, így eldőlt a meccs, ezt már nem lehet behozni, 9-12 és már csak 3 perc van vissza. Szombathelyi hiba után gyors lefordulás és újabb megúszás után megint gólt lőttek, 9-13. Basara szépített 2 perccel a vége előtt, 10-13. Basara újabb gólja szépségtapasz, 11-13.

3. negyed: Basara révén egyenlítettek az aligátorok, 7-7, sőt, Kurucz Barna révén a vezetést is megszerzi a hazai csapat, 8-7!!! Sajnos az utolsó percek a vendégeké voltak és 2 gyors találattal visszavették a vezetést, 8-9.

Szünet.

2. negyed: a ráúszás után a debrecenieké lett a labda. Érdekesség, hogy már 2 napja Szombathelyen tartózkodnak a vendégek, akik győzelmük esetén biztos felsőházi résztvevők lennének. Kiss Csaba szépített egy mesteri akció végén, 3-5. Sajnos az ellentámadásból meglőtték a hatodikat is, 3-6. A negyed 5. percében kiváló átadás után Baj emelkedett ki a vízből, és szépített nagyon jókor, 4-6. Az ellentámadásból megint betaláltak, nem tudunk közelebb jönni, 4-7. Megint Kiss Csaba volt eredményes a hazaiaknál, 5-7 az állás, amikor 1 perc van a félidőig. baj újra eredményes, eezl nagyon szoros lett a meccs, 6-7.

1. negyed: A szombathelyiek a Horváth A.- Ekler B., Kiss Cs., Basara, Ukumanov, Takács K., Baj összeállításban kezdtek, de a gólgyártást Szőke révén a debreceniek kezdték meg, 0-1. Ezután Ukumanov egyenlíthetett volna, de Lévai hárított, az ellentámadásból pedig újra ő vendégek voltak eredményesek, 0-2. Újabb vendég támadás után már 0-3, de Kurucz Barnabás gyorsan szépít, 1-3. Egy csavarból szerzett találat után megint 3 góllal vezetnek, 1-4. Aztán 5 méteresből is betalálnak, 1-5. Emberelőnyös helyzetben, a negyed vége előtt 1 perccel Takács Kristóf talált be, 2-5.

17:55 – Jó estét és szombathelyi gólokban gazdag sportélményt kívánunk minden kedves olvasónknak!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!