Komolyan készült a zöld-fehér együttes a Palota RSC elleni derbire. A keretben történt változásokat követően szeretett volna győzelmi ösvényre visszatérni a Haladás. Ennek megfelelően jobban kezdte a találkozót a vendég csapat, akik leginkább a háló közelében bemutatott akciók során fokozatosan növelni tudták előnyöket. Ezen a hazai időkérés sem változtatott, a Palota RSC játékosai egyre idegesebbé váltak, míg a Haladás magabiztosan behúzta az első szettet. A második játékban ott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták. Bokor Lauráék stabilan védekeztek, sáncoltak, támadásban pedig nagyon pontosak voltak. A hazaiak hősiesen tartották magukat, de esélyük sem volt szorosabbá tenni ezt a szettet. Mucsi Péter rendesen forgatta csapatát, igyekezett minden játékosának megadni a lehetőséget, tanítványai pedig éltek is vele. A harmadik, egyben utolsó szettben mindent megpróbált a Palota, de csak megnehezíteni tudták a szombathelyiek dolgát, akik alig egy óra alatt megnyerték a fővárosi derbit. Folytatás holnap este a vasi megyeszékhelyen, akkor a Haladás Sportkomplexumba látogat a Penta Gödöllő együttese.

Horváth Dóra, a Haladás játékosa: – Komolyan készültünk a Palota elleni találkozóra. A fizikai és technikai részletek finomítása mellett videós elemzésre is sor került. Részletesen átbeszéltük, hogy kinek, mire kell figyelnie a mérkőzés során. Sokan számított, hogy jól kaptuk el a fonalat az elején és sikerült ugyanazon a hőfokon égni, ezzel elvettük ellenfelünk kedvét a játéktól. Nagyon örülünk a győzelemnek és bizakodva várjuk a vasárnapi Gödöllő elleni összecsapást.

Fiatal korod ellenére hosszú évek óta tagja vagy a csapatnak. Milyen különbségek vannak az első és másodosztály között?

– Technikailag sokkal képzettebb játékosokkal találkozunk hétről hétre, ugyanakkor a játék is sokkal gyorsabb, mint tapasztalhattuk tavaly. Nagyon izgultam a mérkőzésen, próbáltam kihozni magamból a legtöbbet és mindig azon leszek, hogy a legjobb formámmal segítsem a csapatot.

Palota RSC – Hungast-Haladás VSE
0-3
(19, 12, 17)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!