Januárban, két fordulóban rendezték meg a Vas Megyei Diákolimpia úszás döntőjét. Az első napon az általános iskola alsó tagozatos tanulói, valamint a középiskolások versenyeztek. A diákolimpia második napján pedig az általános iskola felső tagozatosai mérték össze tudásukat.

A rendkívül színvonalas sportrendezvényre nemcsak diákok és felkészítőik érkeztek, hanem rengeteg szülő is a lelátón szurkolt az ifjú sportolóknak. A hangulatra nem volt panasz, csak úgy, mint a versenyek nívójára.

– Vas megyében több, mint 800 nevezés érkezett. A felső tagozatos diákok megmérettetésén 230 tanuló méri össze tudását, köztük sokan több számban is indulnak, amelyre a MDSZ kiírása engedélyt ad. A két egyéni és egy váltóban való részvétellel több iskola is élt, ezzel tovább növelve a diákolimpia színvonalát – mondta Pálóczi László, a Vas Megyei Diáksport Egyesület elnöke.

Érdekesség, hogy a verseny során az igazolt úszók az A-kategóriában, míg a lelkes “amatőrök” a B-kategóriában indultak, ezzel lehetőséget biztosítva mindenkinek. Amúgy az MDSZ versenyszabályzata szerint az országos döntőben korcsoportonként, nemenként az első helyezettek vesznek részt.

Cikkünket az eredménylistával hamarosan frissítjük!

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!