Az érdi BKG-VMG DSE látogatott Szombathelyre az amatőr férfi kosárlabda bajnokságban, hogy a csoport favoritjának számító hazaiak dolgát minél jobban megnehezítsék. Kéri Péter tanítványainak viszont ez az összecsapás a kötelező győzelmek táborába tartozott. Ennek ellenére döcögött a SzoESE játéka a támadások és a védekezés terén is. Gyors időkérés után rendezte sorait a vasi gárda és a negyed végére tekintélyes előnyre tettek szert. A vendégek közel 6 perc után találtak ismét a gyűrűbe, míg a szombathelyiek tetszés szerint szerezték a kosarakat. A szünetre lényegében el is dőlt a találkozó.

A szünet után a hazaiak mestere igyekezett minden játékosának lehetőséget biztosítani, hiszen hétfőn az egyetemi bajnokságban is helyt kell állnia tanítványainak. A harmadik negyedben már 40 pont fölé kúszott a differencia, ettől pedig még inkább kedvüket vesztették a vendégek. A végén csak két nyitott kérdés maradt: vajon a SzoESE eléri a 100 dobott pontot és mekkora különbséggel nyeri meg a találkozót?!

Tóth Dávid, a SzoESE irányítója: Az ilyen meccsekre mindig nehéz felpörögni. Elég hosszú héten vagyunk túl, keményen edzettünk, mert hétfőn egy nagyon fontos egyetemi meccset fogunk játszani a Pécs ellen. Próbáltuk ezt a mérkőzést edzésnek felfogni, ám ma kijött rajtunk fásultság. Amikor a saját ritmusunkban játszottunk akkor tudtok ezt az előnyt megszerezni, de fontos, hogy hétfőn 40 percen keresztül kell jó teljesítményt nyújtanunk.

Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület – BKG-VMG DSE
106-52
(25-10, 27-19, 29-14, 25-9)

SzoESE: Tóth D. 11/3, Mészáros 27/15, Földesi 25/9, Karagity 15, Perák 4.
Csere: Kerekes 11, Vicze 9/3, Balogh R. 4, Kauzál -, Galambos -.
Vezetőedző: Kéri Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!