Az NB I-ben való szereplés jogát tavaly kiharcoló Vasi Gombfoci Egyesület bajnoki felkészülését két verseny segítette, segíti. Először is január végén megrendezett Jurcsik emlékversenyen gyakorolhattak a lelkes gombozók, szombaton pedig egy meghívásos versenyt bonyolítottak le a Herényiek Házában.

ITT már megírtuk, hogy egyetlen tornát nem lehet megrendezni, ha nincsenek támogatók. A Borostyán Rec Kft. ügyvezetője, Horváth József úgy érezte, hogy kell egy ilyen rangos esemény Szombathely városának. A verseny támogatója egyébként fiatalkorában szintén gombozott, rendszeresen komoly mérkőzéseket játszott, de felnőve a napi teendők mellett erre már nem volt ideje, de hallotta, hogy a Benkő János vezette VGE egyesületi szinten dolgozik és mint „műkedvelő” mindenképpen szerette volna segíteni a munkájukat.

Szombat délelőtt igazán jó hangulat fogadta a Borostyán-REC Kupa Csokonyavisontáról, Budapestről, Sopronból, Budapestről és persze Szombathelyről érkezett versenyzőit. Főtt a finom kávé, készültek a szendvicsek, majd Benkő János VGE-elnök köszöntő szavai és a csoportbeosztás ismertetése után kezdődött el a 11 fordulós verseny.

A 24 benevezett versenyző között 18 szombathelyi indult. A csoportokban lévő küzdelmek alsó és felsőházi rendszerben, 2×13 perces meccseken, majd jött a döntő.

Azt vártam, hogy a február végi idei első NB I-es fordulóra kiváló felkészülési alapot adjon ez a verseny, illetve, hogy eredményesen felkészüljön a csapat az NB I-re. Az elvárásaim beigazolódtak, jó meccseket, gyakori feszültséget, izgalmakat élhetett át, aki elindult és versenyzett, de az is, aki ,,csak” műkedvelőként szurkolt kedvencének – osztotta meg tapasztalatait Benkő János, a Vasi Gombfoci Egyesület elnöke.

A döntő után Horváth József, a Borostyán-Rec Kft. ügyvezetője díjátadó ceremónia keretében adta át az érmeket és a serlegeket. És akkor itt lehet böngészni az eredményeket:

 

 

Ifjúsági kategória: 1. Lackner Ádám (VGE), 2. Horváth Botond (SMAFC), 3. Molnár Dominik (VGE).

 

 

 

Felnőtt: alsóház: 1. Kondor Gábor (Testvériség) 2. Debreczy Zozo (VGE) 3. Horváth Sándor (VGE).

 

 

 

Felsőház: 1. Jónás István (Csokonyavisonta), 2. Primon Csaba (Csokonyavisonta), 3. Szirmay Endre (VGE) 4. Debreczy István (VGE) 5. Koczor János (VGE) 6. Garamvölgyi József (VGE).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!