Az UVSE elleni szerdai magabiztos AVUS-sikerről ITT már olvashattak. Aztán a szombathelyi vízilabda évtizedes története a fontos meccs megnyerése után 1 nappal most odaért, hogy ,,szeretné megerősíteni a szakmai stábot, ezzel is tovább stabilizálni a szombathelyi vízilabdát” – jelentette be Juhász Tibor AVUS elnök.

 

-Szakmailag nagyon sokat segít a klubnak dr. Vincze Balázs, aki ezután több időt tölt majd a városban, jelenléte szinte állandó lesz, hiszen stabil szakmai stábot vezethet a következő 4 évben is – fogalmazott a szombathelyi vízilabdaélet megalapítója, aki arra is emlékeztetett a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján, hogy az akkor 9-10 éves Hajmási András generációjával, a Gothard-iskolában indított ,,vízilabda-szakos sportosztállyal” kezdődött el a szombathelyi vízilabda-képzés, ma pedig már Hajmási András és Ekler Bendegúz is feltűnhet az utánpótlás válogatottban.

Megtudtuk, hogy az utánpótlás-fejlesztésre továbbra is jelentős figyelmet fordít az AVUS, hiszen a Gothard és a Zrínyi mellett már a gencsi általános iskolával is arról tárgyaltak, hogy a következő tanévben indítandó sportosztály a vízilabdát választhatja. Az AVUS azt is tervezi, hogy a gyöngyösfalusi általános iskolával is együttműködik a vízipólós-képzés érdekében.

 

A szerződését 4 évvel meghosszabbító dr. Vincze Balázs azt hangsúlyozta, hogy szisztematikus munka eredményeként sikerült a harmadosztályból az OB I-be lépni. Elmondta, hogy az első osztályba jutás is olyan cél volt, amelyről 10-15 éve már beszéltek, álmodtak a szombathelyi vízilabda szerelmesei, aztán mindez megvalósult, és most ezt kell hosszú távra megerősíteni.

– A szakmai igazgatói szerepkört alkotó munkának tekintem és az egyik legfőbb célnak azt látom, hogy megfelelő gyermeklétszám beáramoltatásával kellő utánpótlást biztosítsunk a felnőtt csapat részére. Az OB I-es csapatot szeretnénk példaképpé állítani az utánpótlás elé, ami nem mehet a helyből kikerülő utánpótlás kárára, vagyis az AVUS részéről kinevelt játékosokra akarunk támaszkodni! A jelenlegi történelmi szezonban a biztos bennmaradás elérése, a klub megfelelő képviselete a cél – nyomatékosította mondandóját a szakmai igazgató.

Vincze Balázs hozzátette, hogy jól tudja, hogy mindenki a felnőtt csapat eredményességét figyeli, ezért is célja a szombathelyi utánpótlás-nevelésnek, hogy megteremtse a lehetőségét annak, hogy akár 4 év múlva a felsőházban is szerepeljen majd az AVUS. A magyar vízilabda tradícióira alapozva pedig akár nemzetközi karrier-lehetőség is nyitva áll a vasi gyerekek előtt.

A hungarysport.hu kérdésére válaszolva elhangzott, hogy Szombathely városa támogatja a csapatot, a klubot és az AVUS vezetői bíznak abban, hogy a jövőben ez a támogatási összeg még emelkedhet.

A vízilabda-szakedzői egyetemi képzéssel kapcsolatos kérdésünkre pedig úgy informálták sportoldalunkat, hogy idén két sportágra, a vízilabda mellett a kosárlabdára szűkült a szakedzői képzés. A február 15-i jelentkezési határidőig befutott adatokról még ugyan nincsenek pontos információk, de a lehetőség adott, a MVLSz és az AVUS szakmai stábja tudja biztosítani a vízilabda-szakedzői képzést, Szeptemberig eldől, indul-e a képzés.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!