A NEKA elleni súlyos vereség után, Füzesi Ferencet a 30 éves Józsa Krisztián váltotta az SZKKA vezetőedzői posztján. A fiatal tréner Veszprémben született, és még a Fotex Veszprémben is kézilabdázott. Felsőfokú tanulmányait Szombathelyen végezte testnevelő-edző szakon, azóta városunkban is él. A főiskolai évek alatt az egyetemi csapatban játszott. A főiskola elvégzése után kezdett edzősködni, ez már 9 éve, azóta fokozatosan lépett előre a szakmai ranglétrán. A kézilabda szakedzői tanulmányait 2016-ban, az erőnléti edzőit pedig 2017 -ben fejezte be. Vezetőedzői kinevezése előtt az utánpótlás-igazgatói posztot töltötte be, emellett az ifjúsági és az U11-es csapat edzéseit is Ő irányította, a felnőtt csapat mellett pedig másodedzőként segítette Füzesi Ferenc munkáját. Krisztián menyasszonya az SZKKA korábbi csapatkapitánya, Jámbor Réka, közös kisbabájuk, júliusban jön világra – írja a szombathelyikezilabda.hu, a klub oldala Józsa Krisztiánt kérdezte.

Szezonkezdetkor dobogó helyezést fogalmazott meg a klubvezetés. Tartható-e a jelenlegi pozíció?
A keret összetétele és erőssége alapján a csapat továbbra is a legjobbak között van. Továbbra is azért dolgozunk minden edzésen, hogy ezt a célt teljesíteni tudjuk.

Mikor lenne elégedett majd a bajnokság végén?
Sok mérkőzés van még hátra a bajnokságból, a sportban bármi megtörténhet. A lehető legtöbb pontot szeretnénk összegyűjteni.

Pődör Zoltán klubelnök új impulzus szükségességéről beszélt, Ön mit tud hozzátenni a csapat teljesítményéhez?
Nincsen idő nagy változásokat bevezetni, de szerintem nem is kell. Egy minimálist változtatunk a taktikán és az edzések felépítésén. Az edzésmunkára eddig sem lehetett panasz.

Az utánpótlás-igazgatói posztot cseréli fel a vezetőedzői székre.  Mi lesz az Ön által irányított csapatok sorsa?
Az ifjúsági csapatot Vers Ákos edzőkollégám veszi át. Maximálisan megbízok benne, eddig is együtt dolgoztunk. Ő a felnőtt edzéseken is a segítségemre lesz. Az utánpótlásban folyó munkát igyekszem továbbra is figyelemmel kísérni és segíteni, amiben csak tudok.

A szíve csücske marad az U11-es csapat?
Az U11 -es csapat megmarad, minimálisan kellett ezért átszervezni az edzéseket. A lányokkal már több mint három éve együtt dolgozunk, rengeteg tehetséges játékossal, akik mindent megtesznek azért, hogy egyszer a felnőtt csapatban is pályára léphessenek.

Ma már Ön irányítja a csapatot a Mohács ellen. Mit várhatunk, milyen lesz a Józsa-féle stílus?
Mindig is a gyors, futós kézilabdát játszottuk. Ehhez szükséges egy fegyelmezett jó védekezést összerakni. Azért fogunk dolgozni, hogy minél kevesebb hibával le tudjuk játszani a hétvégi meccsünket. Várjuk a szurkolóinkat, szükség lesz a buzdításukra!

A Swietelsky-Szombathelyi KKA – Mohácsi TE bajnoki meccs 18 órakor kezdődik az Egyetemi Sportcsarnokban.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!