A súlylökés fedettpályás bajnokságán szerepelt az OB legnagyobb sztárja, az olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes, kétszeres fedett pályás Európa-bajnok súlylökő

Márton Anita, aki a birmingham-i VB-re készülve, tartva jó formáját, a Sugár úti Atlétikai Centrum Kiscsarnokában 18,70 méteres teljesítménnyel megnyerte a bajnokságot, második helyen Veiland Violetta végzett 14,95 méterrel.

 

 

A súlylökés előtt Márton Anita „szokásához híven” diszkoszvetésben is rajthoz állt és 56,01 méteres teljesítménnyel ebben a számban is megvédte tavaly téli elsőségét. Az ezüstérmet Kerekes Dóra vehette át 51,61 méterrel.

 

 

A férfiak hasonló számában a szintén címvédő Huszák János 60,96 méteres dobással állt fel a dobogó legfelső fokára, Szikszai Róbert lett az ezüstérmes 59,52 méterrel.
A felnőttek bajnoki versenyszámait záró férfi súlylökésben fedett egyéni csúccsal győzött Rakovszky Tibor 17,39 méterrel, a 17,04 métert elért Kürthy Lajos előtt.

A kalapácsvető versenyek is az időszaknak megfelelő, a nyári szezonra biztató eredményeket hoztak.
A férfiaknál Halász Bence 71,65 méteres dobással győzött Hudi Ákos (70,85 m) és Pásztor Bence előtt (69,58 m) előtt.

 

 

A nők téli bajnoki címét Gyurátz Réka 70,57 méteres címvédéssel szerezte meg Gergelics Cintia előtt (64,41 m) előtt.

A felnőtt eredményeket ITT böngészhetik!

 

 

 

Németh Zsolt mesteredző, a Dobó SE vezetőedzője sportoldalunk kérdésére azt hangsúlyozta, hogy az időjárás a szervezőkre, rendezőkre ijesztett, hiszen a havazás, a hideg nagyon nem tett jót a dobópályának, de mire a verseny sorra került, Szvoboda Szabolcs és Varga Tamás áldozatos munkájának köszönhetőn sikerült a pályát olyan állapotba hozni, olyan komfortos körülményeket teremteni, hogy újra remek OB-t rendezhetett Szombathely.

Varga Tamásnak köszönhetőn a kiscsarnokban rendezett súlylökést is optimális feltételek között lehetett lebonyolítani, több iskolától kölcsönöztünk szivacsot, hogy a súly balesetmentesen érkezhessen le és ne rongálja meg a padlózatot, emellett az új elnökségi tagunknak, Forrás Sándornak köszönhetően a kültéri fűtőtestek is komfortossá tették a dobásokra várakozó sportolók pihenő- illetve felkészülési idejét.

 

Az optimális feltételek megteremtéséhez, a magas színvonalú Téli Dobó OB megrendezéséhez a Dobó SE valamennyi elnökségi tagjának és sportolójának munkája hozzájárult – fogalmazott Németh Zsolt.

 

 

A Szombathelyi Dobó SE versenyzőivel kapcsolatban az edző elmondta, hogy elégedett a teljesítményekkel, csupán a férfi kalapácsvetők 1-3. helyezettjében maradhat hiányérzet, hiszen ennél mindhárman többet tudnak, ugyanakkor a mögöttük végzett Rába Dániel, Varga Donát és Varga Balázs teljesítménye is megsüvegelendő.

 

Gyurátz Réka bajnoki csúccsal lett első, de a mögötte végzett Gergelics Cintia (64,41 m) és Németh Zsanett (57,68 m) is magára talált, a 2 ifi dobó, Giczi Eszter (49,70 m) és Rajczi Bianka (46,84 m) is beverekedte magát a nyolcas döntőbe, ezért ők is dicséretes teljesítményt nyújtottak.

 

A felnőttek bajnoki számaival együtt került megrendezésre a serdülők és újoncok téli dobóbajnoksága is. Ezen Viszkeleti-család tarolt, a 15 éves Vencel és a 13 esztendős Villő Anna testvérpár diszkoszvetésben, kalapácsvetésben és súlylökésben is jó volt. Az újonc fiúk között szereplő Vencel egyéni csúccsal sokkal jobbakat, így pápai ellenfelét is megelőzte.

A Dobó Se kiválóságai legközelebb március 10-11-én a portugáliai Téli Európa Kupán szerepelnek. A szombathelyi atlétikát Halász Bence, Gyurátz Réka, Hudi Ákos és a tervek szerint Gergelics Cintia képviselheti.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!