A hétvégén rendezték meg a ritmuscsapatok országos táncversenyének első fordulóját, amelyen részt vett a Westside TSE is. Vincze Csaba és Szárnyas Mónika tanítványai 8 versenyszámmal érkeztek a megmérettetésre a manó korcsoporttól egészen a felnőttekig.

– Nagyon komoly munkát fektettünk a felkészülésbe és keményen dolgoztunk, mert szeretnénk meghajtani a 2018-as évet, hogy minden versenyszámunk kész legyen a tervezett időre – mesélte a Westside koreográfusa és vezetője VIncze Csaba.

A jó hangulatú megmérettetésen közel ezer táncos lépett színpadra és a szervezés sikerének köszönhetően minden gördülékenyen, a tervezett forgatókönyv szerint zajlott. A nap első felében a manó, a mini, majd a gyerek versenyzők léptek a zsűriasztal elé.

– A Mini Gees mini csoportunk, 3 Stripes gyerek formációnk, NGT manó csoportunk és Horváth Hédi-Vincze Bítia manó duónk kezdte a napot, ugyanakkor akadt meglepetés is. Mivel manó duó kategóriában egyedüli indulók voltak, ezért felrakattuk táncosainkat a mini korcsoportba ahol már nagyobbak versenyeztek, nagyon eredményesen – osztotta meg élményeit Vincze Csaba.

Délután aztán a junior és felnőttkorú táncosokon volt a sor. Két duó, egy junior fromáció és egy felnőtt formáció versenyzett a Westside részéről. A duóknál és a junior formációnál voltak a legtöbben a mezőnyben, míg a felnőtt formációknál a várt versengés elmaradt, mivel többen távol maradtak az év első komolyabb versenyétől.

– Tét nélkül nehéz volt motiváltnak maradni, de minket ez nem zavart, igyekeztünk önmagunkkal szemben állított elvárásoknak megfelelni és nagyon boldogok vagyunk, hogy szuper produkciókkal álltunk elő, ami a közönségnek is tetszett. Mérhetetlenül büszkék vagyunk mindenkire. Az elmúlt 7 hétben nagyon keményen dolgoztunk a sikerért. Persze nem voltak tökéletes produkciók, nagyon sokat kell még gyúrni alakítani, de első versenyzésnek tökéletes volt! A következő versenyünk Március végén esedékes, addig a gyakorlásé a főszerep. – mesélte a tánciskola vezetője.

Eredmények:

Horváth Hédi, Vincze Bítia 3.hely (egy korosztállyal feljebb versenyeztek)
N.G.T. Manó csoport 1.hely
Mini Gees mini csoport 1.hely + legymagasabb pontszámot elért csoport különdíj
3 stripes Gyerek Formáció 2.hely
Hende Márk-Horváth Szintia Felnőtt Duó 5.hely
Bakk Kristóf-Homolya Melánia Felnőtt Duó 1.hely + zsűri különdíj
Rascals Junior formáció 3.hely
The Avengers Felnőtt megacrew 1.Hely + a verseny legmagasabb ponszáma + a legjobb koncepció különdíj.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!