Benkő Jánostól, a VGE elnökétől a szombati forduló után megtudtuk, hogy az történt a Budapesten megrendezett első fordulóban, amire számítottak.

-Ez már egy elit bajnokság erős ellenfelekkel, ahol, mint a fociban, egy-egy hiba eldönti a mérkőzést. A csapat a ranglista pontok alapján a 6-7 helyre volt tervezve. A sorsolásunk nehéz volt, hiszen rögtön az első meccset a Testvériség bajnokcsapatával játszottuk. Kikaptunk, majd a tavalyi második, Komló következett, ahol minimális dolgokon múlott a döntetlen vagy egy bravúrgyőzelem, de sajnos ez alkalommal is vereséget szenvedtünk – számolt be sportoldalunknak Benkő János.

Aztán a harmadik meccsen történelmet írtak a vasi gombozók, történt ugyanis, hogy a Kecskemét gárdája ellen megszerezték az első szombathelyi NB I-es győzelmet, a vége 7-1 lett!!!

 

 

-A továbbiakban is apróságokon múlt, hogy egy-egy meccs vereséggel vagy éppen győzelemmel végződik. A kecskeméti csapat mellett a Szigetcsépi Újkori Táltosok és az Energofish Marosvásárhely is megtudta, mi az a szombathelyi virtus. Ezzel, az első fordulót 3 győzelem és 6 vereséggel zártuk – folytatta a tájékoztatást a VGE elnöke, akitől azt is megtudtuk, hogy a szombathelyi gombozók sok tapasztalatot gyűjtöttek és az első körben nem igazán taktikáztak, hanem nekimentek minden csapatnak

-Jó volt látni, hogy a bajnokcsapaton kívül minden csapat ellen fel lehet venni a küzdelmet. A 10 csapatos NB I 1. fordulójában 9 meccset játszottunk, ezek után 3 győzelem és 6 vereség áll a nevünk mellett – tette hozzá Benkő János csapatvezető.

Így az 1. forduló után a 6. helyen áll a VGE. És a sportág történelmét tovább írják a szombathelyi gombozók, hiszen a következő, 2. fordulót Szombathelyen rendezik meg április 14-én. Ilyet sem látott még városunk, kéretik beírni a naptárakba!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!