Az E.ON OB I-es vízilabda-bajnokság alsóházi rájátszásának 2. fordulójában szombaton 11 órakor az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) a Szeged vendége volt.

Az aligator.hu-t olvasva megtudhatjuk, hogy a szentesi bajnoki (4-9) után ismét az Alföldre utaztak a hatodik helyen álló aligátorok, akik szombat délelőtt a sereghajtó Contitech Szeged otthonában szálltak vízbe. A szegediek még nem szereztek pontot a bajnokságban, az alapszakaszban mind a 14 találkozójukat elveszítették, a középszakasz első körében pedig 11-5-re kikaptak Kaposváron. Az AVUS eddig három győzelmet szerzett a bajnokságban, és szombaton jó esélye volt a negyedik megszerzésére is. Nézzük, hogyan sikerült!

Contitech Szeged – Aligátor Vízilabda Kft. 8-13 (2-4, 1-3, 3-4, 2-2)

Szeged, 100 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, középszakasz, 2. forduló, vezette: Németh A., dr. Marosvári.

Szeged: Molnár – Baróthy 1, Berki, Korbán 2, Szilvasán 2, Fodor, Farkas 1. Csere: Zsigri 1, Sikter, Mickic, Imres, Mekkel, Vidovics 1, Leposa. Edző: Varga Péter.

AVUS: Kovács B. – Ekler B. 1, Takács, Kiss Cs., Baj 1, Basara 2, Ukumanov 4. Csere: Galambos G., Polovic 4, Sági, Garancsy 2, Hajmási, Kurucz. Edző: Matajsz Márk.

1.negyed: Ukumanov szerzett vezetést akcióból, majd büntetőből egalizáltak, 1-1. Sokáig semmi, majd Ekler és Polovic kétszer is akcióból bizonyította, hogy előbbre tart a szombathelyi vízilabda, 1-4. A játékrész végén emberelőnyből szépítettek, 2-4.

2.negyed: baj emberelőnyből szerezte az 5. AVUS-gólt, majd büntetőből szépítettek, 3-5. Ukumanov megúszásból, basara pedig büntetőből növelte a fölényt, 3-7.

3.negyed: Polovic és Ukumanov góljai következtek újra, majd Zsigri, Farkas és Korbán szépített, 6-9. Aztán Garancsy és megint Polovic tette helyre az erőviszonyokat, 6-11.

4.negyed: A játékrész elején Baróthy szépített, majd újra Garancsy lőtt gólt, 7-12. Ezután még Vidovics szépítet, majd Ukumanov állította be a végeredményt, 8-13!!! Szép volt, fiúk!

Az AVUS március 7-én hazai környezetben folytatja az alsóházi rájátszást, szerdán 19 órától a PVSK lesz az ellenfél.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!