Nőnap alkalmából Németh Zsolt mesteredző, a Dobó SE vezetőedzője, Halász Bence U23-as világ-, és Európa-bajnok és Hudi Ákos junior világbajnoki ezüstérmes kalapácsvető a klub legkiemelkedőbb hölgy sportolóinak kedveskedett. Gyurátz Réka és Gergelics Cintia mellett Veiland Violetta, a Zalaszám-ZAC súlylökője is megkapta a maga finom édességét.

A kedves esemény az Aréna Savaria előtt, a ma délelőtti órákban, a portugáliai Téli Dobó Európa Kupára, illetve a bécsi repülőtérre történő indulás előtt történt. A különítmény időközben megérkezett Portugáliában, ahol szombaton és vasárnap a Téli Dobó Európa Kupa küzdelmei során már érmekért állnak dobókörbe. A verseny előtt a mesteredzőt kérdeztük az esélyekről.

 

Egyesületünk részéről 2 fiú és 2 lány versenyzőnk harcolta ki az indulás jogát. Örülök, hogy 4 sportolónkat is beválogatták a magyar csapatba, és szeretném, ha mindenki egyéni csúcsa közelében dobna, aztán, hogy ez mire lesz elegendő, az majd Portugáliában kiderül. Halász Bence és Gyurátz Réka esélyesek az U23-asok között az éremszerzésre, a felnőttek között induló Ákostól és Cintiától pedig azt várom, hogy az Európa Kupa legjobbjukat elérjék, illetve túldobják.

Edzéseken jól teljesítettek mindannyian, ezért bizakodó vagyok. Az ellenfelek mellett az időjárással is meg kell majd küzdeni, hiszen az előrejelzések szerint nem kedvezőek a meteorológiai kilátások, de úgy gondolom mindenkinek esni fog. A csapat jó formában van, Réka ugyan megfázott a Téli Dobó OB után, 3 napig betegeskedett, de már kilábalt, így bízunk benne, hogy ez nem akadályozza majd meg az éremszerzésben – válaszolt sportoldalunk érdeklődésére Németh Zsolt.

A Téli Dobó Európa Kupán, Leiriában a fiúk szombaton, a lányok vasárnap állnak dobókörbe.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!