ITT már megírtuk, hogy a Szombathelyi Dobó SE 4 versenyzővel képviselteti a magyar válogatottban a portugáliai Leiriában a Dobó Európa Kupán. A versenyt a férfiak kezdik.
A 20 éves junior világ- és Európa-bajnok Halász Bence jelenleg az európai ranglistán a 3. helyet foglalja el és a Dobó Európa Kupán az U23-asok mezőnyében indul.

Úgy érzem, sokkal jobb eredményre vagyok képes, mint, amit az aktuális ranglista mutat. Ha sikerül úgy dobnom, mint a szerdai vagy a csütörtök reggeli edzésen, akkor nem kérdéses a helyezésem. Szeretnék 75 méter körül dobni, ez elég lehet az aranyéremhez. A várható eső nem szabad, hogy zavarjon, a londoni világbajnokságon is rátett egy lapáttal az eredményemre a kedvezőtlen időjárás. Jó formában, jó erőben érzem magam, már alig várom a versenyt – válaszolt kérdésünkre még a Portugáliába történő elutazás előtt Halász Bence.

A 76.93 méteres egyéni csúccsal rendelkező Hudi Ákos (26) még messze van legjobbjától, de Ő is jó erőben érzi magát és szépen szeretne szerepelni a felnőtt mezőnyben.

Ezekben a napokban 71-72 métereket dobtam a hideg időben megtartott edzéseken, erre szeretnék még Leiriában rátenni 1-2 métert, aztán majd eldől, hogy ez mire lesz elegendő. Erősnek érzem magam, szeretnék jól szerepelni – fogalmazott még Szombathelyen az ex junior világbajnoki ezüstérmes Hudi Ákos.

 

Az U23-as férfi mezőny versenye szombaton 9 órakor, a felnőtteké pedig 16 órakor startol. Hajrá, fiúk!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!