Tatabánya – Aligátor Vízilabda Kft. 7-9 (2-1, 0-2, 2-4, 3-2)

Az 1. negyedben Ekler Bendegúz révén az AVUS hozta el a labdát, majd Ukumanov szerezhetett volna vezetést, de kihagyta a helyzetet. A másik oldalon viszont Francsics nem hibázott, akcióból szerzett vezetést, 1-0. Ezután Takács K. hagyott ki egy lehetőséget, majd Ukumanov és Ekler is hibázott gólhelyzetben. Garancsy viszont 3 perccel a negyed vége előtt akcióból kiegyenlített, 1-1!!! A hajrában Martin Kolarik szerzett újra vezetést a hazaiaknak, 2-1.

A 2. negyedben, a 2. percben Takács Kristóf egalizál, 2-2!  Ezután mindkét oldalon is több kihagyott helyzet jellemezte a játékot, a mieink, közöttük is Ukumanov és Kiss Cs. is kiválóan blokkolták a lövéseket. Aztán jött az utolsó perc és Garancsy András, akciógóóóól, 2-3!

Szünet. 

3. negyed: Emberelőnyből Katonás egyenlített, 3-3, majd rögtön utána Garancsy is megmutatta, hogy tud ilyet, 3-4!

ÉRIK A MEGLEPETÉS! Garancsy a negyed közepén 5 méteresből növeli a szombathelyi fölényt, 3-5! ÉS még nincs vége a 3. negyednek sem: Ekler Bendegúz gólja emberelőnyből esett, 3-6!

Összeroppant a Tatabánya? Kurucz Barnabás emberfórból szerezte a hetedik szombathelyi gólt, 3-7. 

A negyed végén Kalanovics szépített, 4-7.

4. negyed: a játékrész elején Szentesi szépít, 5-7. Büntetőből Ekler meglőtte a saját 2. és a csapat 8. gólját, 5-8!!!

Emberelőnyből M. Kolarik szépített, 6-8, de már csak 3 perc van hátra!

Kurucz Barna, 6-9, akcióbóóóól! Szerintem eldőlt! 2 perc még hátravan!

Hoppál szépít a végén, 7-9, aztán még Ekler blokkolt kiválóan megakadályozva, hogy esetleg még közelebb lépjen a hazai csapat és vége!

GYŐZELEM, BRAVÚR, 7-9-re nyert az AVUS idegenben! Ezzel Matajsz Márk csapata megelőzte a Tatabányát és feljött az alsóház 5. helyére. A győztes fiúkat március 17-én 17 órától idehaza is megnézhetjük, az AVUS akkor a szentesieket fogadja.  

A meccs jegyzőkönyve ITT tanulmányozható.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!