Parádés játékkal rukkoltak ki Gödöllőn a szombathelyi röplabdások, azonban a varázslat elmaradt.

Kétórás öldöklő csata várt a HunGast-Haladás élvonalbeli női röplabda együttesre, amely Gödöllőn lépett pályára a középszakasz során. Szívósan kezdtek a csapatok, fej-fej mellett haladtak sokáig. A vendégektől Paradžik volt elemébe, a bosnyák center ellenállhatatlan volt a háló közelében. Ennek eredményeképp nagyobb előnyhöz jutott a Hali, amellyel jól sáfárkodtak és a szettet is behúzták a zöld-fehérek (16-25). Ezután rendezte sorait a házigazda és alaposan belehúztak. A Haladás Wruck pontjaival tartotta magát és “hosszabbításra” is sor került, amelyet idegileg a Gödöllő bírt jobban (27-25).

Ezután ismét a szombathelyiek percei következtek. Zoltán Anna vezérletével remekül verték vissza a támadásokat, Runjić bombáival pedig elhúztak a zöld-fehérek. Hiába cserélt és kért időt a hazaiak mestere, szárnyalt a Haladás (21-25). A térfélcsere után viszont beragadt a vendég együttes és már 11-0-ra is elhúzott a vendéglátó csapat. Ez a hátrány pedig túlságosan nagy volt ahhoz, hogy ledolgozza a vasi együttes (25-19). A döntő szett olyan volt, ami keretbe foglalta az egész mérkőzést. Kiegyenlített, fej-fej mellett haladtak a csapatok egyik sem tudott elhúzni a másiktól. Négy pontos vendég előnynél időt kért a hazai kispad, ez pedig felrázta a Gödöllőt (15-11).

A vereség ellenére nincs oka szégyenkeznie a Mucsi Péter irányította Haladásnak, hiszen ezúttal is csak nüanszokon múlt az idegenbeli siker. Bár, ez a tény aligha vigasztalta a csalódott szombathelyi röplabdázókat.

Penta-Gödöllő – HunGast-Haladás
3-2

Haladás: Paradžik, Kalman, Runjić, Reljić, Wruck, Horváth D.
liberó: Zoltán A., Farkas
Csere: Bagyinka, Kinser, Bokor
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!