Zalakerámia ZTE KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 76–81 (15–21, 16–23, 25–18, 20–19)
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, 2200 néző
V.: Cziffra Cs., Frányó P., Jakab L. (Faidt M.)

ZTE: Kinney 16, Vaughn 17/12, Benke 15/3, Szabó Zs. 8/6, Radic 13. Csere: Horváth Á. 5/3, Mohácsi 2, Mikovic -.

Falco: Govens 17/12, Perl 8/3, Váradi 16/12, Borisov 17/3, Taylor 10. Csere: Tóth N. 8, Norfleet 5/3, Pustahvar -.

Kipontozódott: Benke (40. perc).

A szombathelyi sárga-feketék végig vezetve, telesen megérdemelten nyerték  meg a szomszédvárak csatáját. De vajon, hogyan látták a mesterek?

Bencze Tamás: – Sajnos, több játékosunk is betegséggel küszködik, ez meglátszott a teljesítményünkön, különösen Radicén. Alacsonyabb szerkezetben már jobbak voltunk, az első játékrészben nem azt nyújtottuk, amit szerettünk volna. Rutinos a keretünk, de a túlzott akarás talán még mindig görcsössé teszi a társaság nagy részét. Sok mindent lehet mondani erre a gárdára, de azt nem, hogy az utolsó pillanatig nem küzdünk. Elismerésem a végig vezető Falcóé.

Srecko Sekulovic: – Kétarcú volt a találkozó. Jobban indultunk, az egerszegiek görcsösek voltak. Nem volt igazán reális a húszpontos vezetésünk, de természetesen örültünk neki. A hazaiak viszont gyorsan elkapták a ritmust, és visszajöttek a meccsbe. Egerszegen mindig nagyon nehéz nyerni, de szerencsére ez nekünk most sikerült.

————

Talán a legelvakultabb szurkolók is csak titokban reménykedtek, hogy sikerülhet az oroszlánbarlangban nyernie az Egis Körmendnek. Már pedig a szombati játéknap legnagyobb meglepetését a Rába-partiak okozták. Már a mérkőzést is jobban kezdték Ferenczék, akik a támadások pontossága mellett a védekezésben is jeleskedtek. A vendégek kapitánya gyorsan elkapta a fonalat és a félelmetes tripláinak köszönhetően a szünetben 3 ponttal álltak jobban a körmendi kosarasok.

Rengeteg szurkoló elkísérte a csapatot Szolnokra, így frenetikus hangulatban folytatódott a második félidő is. Vojvoda izzította be a rakétákat és egyetlen negyed alatt eltüntette csapata hátrányát, újra nyíltá téve a mérkőzést. Az utolsó negyedben aztán rendkívül idegesen és ezáltal pontatlanul játszottak a felek. A kevés szerzett kosár is ennek a számlájára írható. Az utolsó percig felváltva vezettek a csapatok, aztán 4 másodperccel a vége előtt szolnoki vezetésnél büntetőt dobhatott a Körmend. Hollins keze nem remegett meg, ezzel pedig megnyerte a vendégeknek a rangadót.

Szolnok – Egis Körmend
74-75
(20-21, 20-22, 18-14, 16-18)

Körmend: Wright 15/9, Németh 4, Fanning 7/3, Davis 4, Horti 10/3. Csere: Ferencz 16/12, Tuoyo 14/6, Hollins 5, Halász -.
Vezetőedző: Gasper Potocnik

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!