AVUS – Szentes 11-6 (2-1, 1-2, 3-2, 5-1)

AVUS–Metalcom Szentes 11-6 (2-1, 1-2, 3-2, 5-1). – AVUS-uszoda, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, alsóházi rájátszás, 5. forduló, vezette: Fodor, Füzesi.

AVUS: HORVÁTH A. – POLOVIC 2, Ekler B. 1, Takács 1, KISS CS. 2, BASARA 3, Garancsy 1. Csere: Juhász M., Baj 1, Ukumanov, Kutasi, Hajmási, Kurucz. Edző: Matajsz Márk.

Szentes: György – Nagy M. 1, VÖRÖS 2, Hegedűs 1, Pellei F., Somogyi 1, Kókai 1. Csere: Tóth, Pellei K., Palotás, Werner, Visnjakov, Takács J. Edző: Pellei Csaba.

SZÉP VOLT, FIÚK!

4. negyed: Ekler Bendegúz újra elhozta a labdát, majd pár másodperccel később már zúgott is a hazai lelátó, Polivic Krisztián talált be, 7-5! Baj Marcell lőtte a nyolcadikat, szép volt ez is, 8-5! És ezzel még nem ér véget, Ivan Basara 4. gólja szépségdíjas, az átemelés szenzációs volt, 9-5!!! Kókai szépített a vége előtt 3 perccel, 9-6. Újabb hazai góóóól, Ekler Bendegúz, 10-6, ez a meccs megvan! 1 perccel a vége előtt Takács Kristóf is feliratkozott a gólszerzők közé, 11-6!!! Ez a végeredmény!

3. negyed: a hazaiak hozták el a játékszert, és a negyed 2. percében Ivan Basara távoli bombájával újra szombathelyi vezetést ünnepelhetai a hazai közönség, 4-3! Újabb 1 perc múlva megint Ivan Basara, újra távoli löket és ismét GÓÓÓÓÓL, már 5-3! Az ellentámadásból hegedűs Bence szépített, 5-4, majd Somogyi Balázs egyenlített a negyed közepén, 5-5.

Egy végletekig kiélezett támadás végén Garancsy András szerezte a hatodik szombathelyi gólt, 6-5!

Szünet.

2. negyed: a labda megint a vendégeké lett a ráúszás után, de gól csak az azt követő támadásból született. Megint Vörös Viktor fordult le védőjéről és ezúttal Horváth Alex sem háríthatott, 2-2. Rögtön az ellentámadásból Kiss Csaba lőtt kapura, de a blokkoló védő olyan szerencsétlenül ért a labdába, hogy a szentesi kapus nem érte azt el, 3-2! Nagyon jól védekeznek az aligátorok, kevés a találat, ez talán a szombathelyieknek kedvezőbb. A negyed vége előtt 2 perccel Nagy M. egalizált, 3-3.

Eddig nagyon jók az aligátorok!

1.negyed: A vendégek hozták el a labdát, és sajnos egy emberelőnyös helyzetet kihasználva azonnal vezetést is szereztek, volna, de Kókai gólja érvénytelen! Ezután egy mesteri hazai támadás végén Polovic Krisztián közelről kilőtte az alsó sarkot, 1-0.

A negyed közepén újabb gól, Kiss Csaba, már 2-0!!! Ezután Ekler B. úszott meg, már a kapu torkában járt, utolérte, a víz alá nyomták, de a játékvezető sípja néma maradt. Az ellentámadásból Vörös Viktor szépített, 2-1. Ezután 5 méterest is kaptak a vendégek, de Nagy M. löketét Horváth A. hárította. A szombathelyi kapus fantasztikusan véd.

Az AVUS a Horváth A. – Polovic, Ekler B., Takács, Kiss Cs., Garancsy, Basara, Polovic összeállításban ugrott az új AVUS-medencébe. Csereként Baj, Ukumanov, Kutasi, Juhász M., Hajmási, Kurucz és Kovács B. játékára számíthatott Matajsz Márk vezetőedző.

16.55 – Jó estét és szombathelyi gólokban gazdag sportélményt kívánunk minden kedves olvasónknak!