Unalmas és szinte eseménytelenül telt a mérkőzés első harmada. A csapatok a pálya talajával ismerkedtek, aztán a félidőt jelző sípszót váró Haladást meglepte a Honvéd, így a vezetést is megszerezték. A második játékrészben feljavult a vendég csapat és több helyzetet is kidolgoztak Halmosiék. Sajnos többsége kimaradt, így “csak” döntetlenre álltak a hajrá előtt. Németh Márió révén pedig a vezetést és a győzelmet is megszerezhették volna a zöld-fehérek, azonban a kapuvas a hazaiakkal volt. A feketeleves még hátra volt: Danilo használta ki a Hali védelmi megingását, így hiába játszott jobban a második félidőben ellenfelénél a Hipp-legénység, ezúttal is pont nélkül maradt. Ráadásul a Mezőkövesd idegenben győzte le a Debrecent, így ismét kiesőhelyre csúsztak a szombathelyiek.

 

90+5′ – Vége.

90+3′ – Eddig bírta a Haladás. DANILO vesz le egy beadást, a védőktől elszakadva, majd 7 méterről bepasszolja a hosszú sarokba, Király csak hozzáérni tud. Úgy fest, hogy pont nélkül marad a Haladás. 2-1

90′ – Öt perc lesz a ráadás.

89′ – Rabusic kevergetett, majd 20 méterről eresztett el egy lövést, de ez csemege volt Grófnak. Az ellenakcióból Eppel veszélyeztetett, de Király a helyén volt.

88′ – Te jó ég! Grumic az égbe lőtte a kiváló helyről járó szabadrúgást! Supka Attila is kihasználja mindhárom cserelehetőségét. Lukács be, Kukoc le!

87′ – Schimmer beadását Mészáros talpalta a kapu mellé. Kicsit pontosabb a szélső, akkor ez bizony beakadhatott volna. Ezután Rácz cselezte ki a fél Honvéd védelmet. Heffler akasztotta, aki sárga lapot kapott és veszélyes helyről jöhet a pontrúgás…

83′ – Grumic is a pályán, a támadó Németh Márió helyére érkezett. A fiatal játékos sérülten ült le a padra.

80′ – Danilo gyenge kísérletét magabiztosan fogta Király.

79′ – Danilo váltja Nagy Gergőt a pályán.

78′ – Halmosit állította ki a játékvezető, aki a kapufát érő lövés miatt elégedetlenkedett. A sípmester felmutatott egy sárga lapot a padon ülő csapatkapitánynak, aki így eltiltásra számíthat.

77′ – Nagyon veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást a Haladás. Bobál rántotta le Ráczot, így sárga lapot is kapott a védő. A megítélt pontrúgást Németh Márió végezte el, bombája a bal kapufán csattant. Hihetetlen, még szerencsénk sincs!

75′ – Nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Honvéd, kicsit beszorult a Haladás, de helyzetet nem sikerült kidolgoznia a fővárosi együttesnek. Pedig jó volna mindhárom pontot megszerezni, mert a Mezőkövesd vezet a Loki otthonában (1-3) és a Balmaz is jól áll a Videoton ellen (0-0).

72′ – A felívelést 5 méterről bólintott kapura Eppel, Király fantasztikus védéssel mentette meg csapatát egy újabb bekapott góltól. Óriási védés volt!

71′ – Mészáros Karol is besárgul, a támadó hátulról csúszott rá ellenfelére.

70′ – Baráth buktatta Ráczot, nem sokkal a büntetőterületen kívül. A védő sárga lapot kapott, a szabadrúgást pedig Németh Márió végezte el ismét – pont onnan, ahonnan a gól előtt is. Ez a próbálkozás azonban teljesen veszélytelen volt.

65′ – Ismét egy Honvéd-gól, de ez érvénytelen, hiszen Eppel találatát lesállás előzte meg. Cserélt közben Supka Attila is: Ikene-King helyére Holender állt be.

62′ – GÓÓÓL! A bal szélen végezhetett el szabadrúgást a Haladás. Németh Marió erőből tekerte kapura, JAGODICS MÁRK csúsztatta meg és a labda a sarokban kötött ki. Teljesen megérdemelten egyenlített a vendég alakulat! 1-1

61′ – Halmosi is pihenhet, őt Kovács Lóránt váltja.

58′ – Meztépésért kap egy sárga lapot Rabusic.

56′ – Pintét cseréli le Michal Hipp, helyére Mészáros Karol érkezett.

55′ – Jagodics készítette le a labdát Rabusic-nak, aki igazítás nélkül lőtt, de kísérletét blokkolta Baráth.

52′ – Halmosi szlalomozott a bal szélen, majd középre lőtte a labdát, amit a védők nagy nehezen hatástalanítanak. Feljavult a Haladás, mindkét csapat nagyon küzd.

48′ – Rabusiiiic… Halmosi tekert középre, amire berobbant a Haladás támadója, 10 méterről leadott lövését Gróf bravúrral hárította. A sarokrúgás után már a védők takarítanak.

46′ – Folytatódik a mérkőzés, ez a félidőt a hazaiak kezdték.

Szünet.

45+1′ – Lanzafame lövése zárja a félidőt. Megérdemelten szerzett vezetést a Honvéd, de akadt a Haladás oldalán is néhány forintos támadás, azonban ezeket kihagyták Halmosiék.

43′ – GÓÓÓL! Jobb szélen vezette akcióját a Honvéd, Lanzafame tekerte középre a labdát, ahol BOBÁL DÁVID egyedül érkezett és 5 méterről bebólintja a játékszert Király kapujába. 1-0

40′ – Gazdag tekert kapu irányába, de elméretezte a lövést. Királynak elég volt csak “szemmel verni” a kísérletet. Ismét leült a mérkőzés, pedig közel 5-10 percig valóban lüktető tempót diktáltak a csapatok.

37′ – Nagy Gergő buktatta hátulról Ráczot, villant is a sárga lap, nem mellesleg, jogosan.

35′ – MI MARADT KI?! Kolcák sprintelt a bal szélen, majd középre adta Rácznak, aki kapura pörgetett. Alig mellé, igaz kellett hozzá egy védő lába is. A szöglet viszont veszélytelen volt.

33′ – Itt az ellenakció, egymás után kettő is: az első valamire való Hali helyzetet Gróf hatástalanította, majd Halmosi lépett át egy labdát, amit a védők takarítottak el az ötösön belül.

32′ – Körbeadogatták a zöld-fehérek kapuját, majd a felfutó Bobál igazított a labdán és 20-22 méterről lövésre szánta el magát, ami jócskán elkerülte Király kapuját.

28′ – Ikene-King és Bosnjak ütközött, a Haladás védője a földön maradt, de a hazaiak támadója ezzel nem foglalkozott, helyette középre tekert, de nem okozott veszélyt Király kapujára. Ezután Halmosi reklamált, amiért sárga lapot kapott a játékvezetőtől.

25′ – Eppel játszott volna össze Lanzafaméval, de a magyar támadó szabálytalankodott Kolcákkal szemben, így szabadrúgással jöhet a Haladás. Majd egy perccel később egy távoli kísérlet kerülte el Király kapuját.

21′ – Pinte harcolt ki egy sarokrúgást. Halmosi szögletére nem érkezett senki, csak Grúf kapus. Ez is veszélytelen volt…

18′ – A csapatok eddig nem igazán veszélyeztették az ellenfél kapuját. Jobbára a mezőnyben gyűrik egymást a felek, igazi sárdagasztóvá vált a pálya. A Honvéd többet birtokolja a labdát, próbál támadni is, de a Haladás védelme jól állja a nem túl erős rohamokat.

15′ – Pinte Patrik sodorta el ellenfelét. A szabadrúgás veszélyesen tekeredett a kapu felé, a labdába belecsúsztatott még Davide Lanzafame, de Király ölében halt el a kísérlet.

13′ – A hazaiak próbálnak kezdeményezni, de ez eddig csak a labdatartásban mutatkozott meg. Bobál hosszan szöktette csapattársát, Király végezhet el kirúgást.

9′ – Eppel birkózott a Haladás kapujának előterébe. Veszélyt nem tartogatott, de láthatóan áll a víz a pályán. Ez elég balesetveszélyes.

1′- A felázott pályán megrendezendő mérkőzést a vendégek kezdték.

Kezdőcsapat: Király – Schimmer, Wils, Kolcák, Bosnjak – Jagodics – Pinte, Rácz B., Németh Márió, Halmosi – Rabusic. Vezetőedző: Michal Hipp

Zöld-fehér gólokban gazdag délutánt kívánunk kedves olvasóinknak. Ezúttal a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a fővárosban lép pályára, ahol a bajnoki tabella 7. helyén álló BUdapest Honvéd fogadja Michal Hipp csapatát. A vendégeknek égetően kell minden pont, hogy elkerüljék a veszélyzónát. Szurkoljunk, hogy ezúttal is ponttal, pontokkal zárják az estét Halmosiék.

 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!