Vasárnap délután a WKF junior pro am Európa-bajnoki öve a tét a szombathelyi Horváth Marcell és az osztrák Niklas Steinbauer 76 kg-osok között rendezendő K-1-es amatőr címmeccsén. A rendkívül fiatal, de annál tehetségesebb szombathelyi versenyzőt a felkészülésről kérdeztük.

-Szerintem jól ment a felkészülés, az iskola után hetente hat alkalommal edzettem, szóval kiváló erőben érzem magam. Szombaton még tréningezek egyet, aztán vasárnap délelőtt rápihenek az összecsapásra – árulta el sportoldalunknak a profi sportolónak készülő Marcell, akinek legfőbb kvalitásai közé az ellenfél távol tartása, illetve kiváló ütőereje tartozik. Marcell egyébként régebben focizott, de ma már – a tanuláson kívül – szinte ,,csak” a küzdősportokkal foglalkozik, a szabadidejében pedig pihenni szeret.

Marcell édesapja, egyben edzője a közismert ketrecharcos, többszörös világbajnok Horváth Győző, aki a fiatalember szerint ugyanolyan keményen bánik vele, mint minden más tanítványával.
Minden versenyzőmmel együtt küzdök, most persze az izgalmakra egy lapáttal rátesz, hogy a fiam versenyez az EB-címért – ezt már Horváth Győző mondja, aki azt is hozzátette, hogy a 2017-es Eb óta, azaz az elmúlt több mint 1 évben Marci egyetlen edzést sem hagyott ki, így juthatott el ilyen hamar a fényes siker küszöbére.

Marcell az osztrákkal egyébként egyszer már megküzdött, akkor pontozással sikerült győznie. Azóta rengeteget fejlődött, így ma már szerintem mindenben jobb lett, de hatalmas ütőereje is van, főleg távolról nagyon jó, de már a lába is kilazult és simán tud rúgni fejre is, minden testrészét kiválóan használja – tette hozzá a büszke apa.

Horváth Marcell 3×1,5 perces meneteket vív majd Niklas Steinbauerrel, az előírások szerint minden védőfelszerelés nélkül, csupán sípcsontvédővel versenyeznek majd a junior srácok.
A címmérkőzés eredményéről oldalunkon értesülhetnek majd.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!