Kemény edzésekkel és csapatösszetartó lakomával hangol a Palota elleni derbire a zöld-fehér röplabda együttes.

A Gödöllő elleni mérkőzés után eldőlt, hogy a középszakasz után a Hungast-Haladás élvonalbeli női röplabda csapat a rájátszást a Palota RSC ellen kezdheti meg csütörtökön. A két győzelemig tartó párharc első összecsapását csütörtök este Szombathelyen vívják a csapatok, majd vasárnap idegenben lépnek pályára Mucsi Péter tanítványai. A legutóbbi mérkőzésről, valamint a lányok előtt álló megpróbáltatásokról beszélgettünk a zöld-fehérek mesterével.

– Igazából a végső helyezések szempontjából nem volt különösebb tétje a Gödöllő elleni mérkőzésnek. Részünkről inkább presztízskérdés volt, ezért különösebben nem is készültünk rá. A szemünk előtt a távolabbi célok voltak, azaz a rájátszásra hangolódtunk. Növeltük a terhelést is, hogy minél jobb előjelekkel futhassunk majd a Palota elleni párosharcra. Ennek ellenére remekül kezdtük az utolsó középszakasz mérkőzésünket. Ahhoz képest, hogy milyen komoly edzésmunkát végeztek a lányok jól játszottunk. Persze látható volt a fáradtság is a találkozó bizonyos szakaszaiban, azonban összességében nem okoztunk csalódást. Igazából közel azonos képességű csapatok párharcát hozta az összecsapás.

Mit vár a Palota RSC ellen, amely rendkívül kellemetlen ellenfél tud lenni?

– Mindenképpen szeretnénk legyőzni őket a csütörtöki mérkőzésen. Három nappal később pedig pontot tennénk a két győzelemig tartó párharc végére, azonban nem akarok ennyire előre tekinteni. Először a szombathelyi összecsapásra koncentrálunk.

Adódik a kérdés, hogy mennyire fáradtak a játékosok?

– Az lenne meglepő, ha nem lennének azok. Ez már a bajnokság azon része, amikor kimerültek a játékosok, ráadásul kisebb-nagyobb sérülések is nehezítik a közös munkát. A bajnoki hajrára koncentrálunk és szeretnénk minél jobb eredményt elérni a rájátszás során. A legfontosabb dátum talán az április elseje lesz, ekkor derül ki, hogy ki játssza az osztályozót.

Azért jutott idő a kikapcsolódásra is, ebben a közel 10 napban?

– Természetesen ügyeltünk arra, hogy a kemény munkás napok közé iktassunk egy kis pihenőt is. Ennek szellemében csapatösszetartó napot tartottunk a múlt héten és kirándultunk egyet a lányokkal Felsőcsatárra. Itt főzőversenyt szerveztünk, amit nagyon élveztünk, hiszen vasi dödöllét és palacsintát is csinálniuk kellett a csoportokra osztott csapattársaknak. Hatalmas falatozások, nagy nevetések és feltöltődés jegyében telt a nap. Bizakodom, hogy ez újabb lökést adhat a csapatnak a megmérettetések előtt.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!