Az alapszakaszt a harmadik helyen zárták a szombathelyi teremlabdarúgók, de a java még hátra van.

Hétfőn ért véget a 2017/18-as élvonalbeli futsal bajnokság alapszakasza, amelyet a Swietelsky-Haladás VSE az előkelő 3. helyen zárt. Az évadot kicsit rapszodikusan kezdő, majd a végére kimagasló teljesítménnyel kirukkoló szombathelyiek az utolsó, DEAC elleni derbin biztosították be a bronzérmes pozíciót. Sok szép siker mellé kijutott néhány meglepő pontvesztés, azonban a Győr és a Berettyóújfalu legyőzése mindenképpen Turzó József csapatának erősségét jelzi. Azonban a java még hátra van.

 

Az alapszakasz végén a szövetség kiírása szerint két csoportra osztják az élvonal mezőnyét. Az A-jelű ötösbe az első, a negyedik, az ötödik, a hetedik, valamint a kilencedik helyen végzett csapatok jutottak. Míg a B-csoportba a második, a harmadik, a hatodik, a nyolcadik és a tizedik pozícióban álló együttesek. Ennek megfelelően a szombathelyiek a címvédő Rába ETO mellett oda-visszavágós rendszerben mérkőzik meg a Veszprémmel, az Aramis SE-vel és a Bőnnyel is.

Az alapszakaszban elfoglalt helyezéseknek megfelelően pontokat is kapnak a csapatok. A Győr 6, a Haladás 4, a Veszprém 3, az Aramis 2, a Bőny pedig 1 ponttal kezdi meg a rájátszást, amely március 26-án kezdődik.

A 8 mérkőzés után kerül sor a helyosztókra. Ennek megfelelően a szombathelyieknek le kell győzniük a Rába ETO gárdáját, amennyiben az aranyéremért szeretnének harcba szállni. A csoportok első valamint második helyén álló együttesek összecsapása dönti el végül az arany-, és a bronzérem sorsát is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!