Szasza, az egykori szombathelyi kötélugró kitűnőség 2008-ban, mindössze 23 éves volt, amikor tragikus körülmények között életét veszítette. Több alkalommal világ- és Európa-bajnoki címet szerzett, emellett sokáig ő tartotta a 30 másodperc alatti gyorsasági futás világrekordját is. Szorgalma, küzdeni akarása, kedves, barátságos személyisége által vált társai példaképévé.

Bánhegyi Attilától, a Szombathelyi Kötélugró Klub elnökétől megtudtuk, hogy a szombati versenyen a hazai kötélugrók mellett szlovák és brit fiatalok is versenybe szállnak.

-A 14 órakor kezdődő Kismesterek Tornája a 15 év alatti korosztály egyköteles összetett versenye lesz, amelyben Szasza világbajnoki ezüstérmes volt Sidney-ben. 24 kismester egyéni versenyben méri össze erejét, ennek lesz része a gyorsasági 3 perc 30 másodperc, a tripla és a zenés szabadonválasztott gyakorlat is. Ezután, 17 órakor kezdődik majd a DDC-kétköteles verseny, ezen 5 csapat indul majd – tette hozzá a sportoldalunknak nyilatkozó Bánhegyi Attila.

A megemlékezésen Tóth Dániel énekel majd, a verseny végén, 18 óra 30 perctől rövid megemlékezést tartanak, amelyen idén sem maradhat el a több mint száz lufi levegőbe engedése.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!