Aligátor Vízilabda Kft. – CONTITECH Szeged 13-11 (2-2, 5-3, 2-3, 4-3)

AVUS-uszoda, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, alsóházi rájátszás, 6. forduló, vezette: Petik, Füzesi.

AVUS: Horváth A. – Takács 1, Kiss Cs. 1, Baj 2, Basara 2, Ukumanov, Garancsy 4. Csere: Juhász M., Polovic 1, Ekler B. 2, Kutasi, Hajmási, Kurucz, Kovács B. Edző: Matajsz Márk.

Szeged: Molnár – Baróthy, Korbán 4, Irmes 1, Börcsök 2, Fodor, Farkas 1. Csere: Zsigri 1, Sikter, Mickic 1, Leposa, Mekkel 1. Edző: Varga Péter

4. negyed: beindultak az aligátorok, Ekler B., majd Garancsy is betalált, ezzel 11-8, meglesz ez a meccs is!!! Korbán szépít, 11-9. Ezután Baj Marcell, majd Korbán már negyedszer lő gólt, 12-10. Garancsy szépen úszott meg, majd kihasználva a szegediek védekezési hibáját, mesteri gólt ragasztott a hálóba, 13-10. Az utolsó percben is szépítettek a vendégek, 13-11 lett a vége.  Szép volt, fiúk!

 

3. negyed: ebben a játékrészben sokáig nem esett gólt, aztán a 3. percben Mickis szépített, de Garancsy azonnal helyreállította a 2 gólos előnyt, 8-6, majd a szünetben beállt Kovács B. hárított, de az 5 méterest már ő sem védhette, korbán volt eredményes, 8-7. Garancsy úszott meg, Kiss Cs. elvitte a védőt, de a kapufa ellenállt, nem úgy a következő támadásunknál, ahol I. Basara már nem hibázott, 9-7. Az ellentámadásból Korbán ívelt Kovács B. feje fölött a szombathelyi kapuba, 9-8.

 

Szünet.

2. negyed: Ekler hozta el a játékszert, majd Kiss Csaba lőtte ki a szegedi kapu felső sarkát, helyreállt a rend, vezet az AVUS 3-2-re! A másik oldalon Farkas Kristóf lőtte ki az alsó sarkot, 3-3. Kiss Cs. cselei után Takács K. használta ki a helyzetet, 4-3. Hazai időkérés után Polovic vette be a szegediek kapuját, 5-3. Ezután emberelőnyös helyzetből I. Basara talált be 5 méteresből, 6-3, majd Zsigri szépített, 6-4. Garancsy növelte az előnyt, 7-4, erre Börcsök válaszolt, 7-5.

1.negyed: a játékrész 3. percében 5 métereshez jutottunk, ám Garancsy értékesített lövését nem adta meg a játékvezető, az ellentámadásból Börcsök szerzett vezetést, 0-1. Ezután Ukumanov lövését hárította a szegedi kapus, majd Irmes növelte a vendégek fölényét, 0-2. Jön az időkérés, Matajsz Márk szedi rendbe a csapatot. A meccs 6. percében Ekler Bendegúz hatalmas bombával szépít, 1-2. A következő szegedi támadás már nem hozott gólt, viszont Baj Marcell kiegyenlített, 2-2. A negyed utolsó percében Horváth Alex védett nagyot, majd az emberelőnyös helyzetet nem tudta kihasználni a szegedi gárda, eddig iksz!

Az AVUS a Horváth A. – Takács K., Kiss Cs., Baj, Basara, Ukumanov, Garancsy összeállításban ugrott az új AVUS-medencébe. Csereként Polovic, Ekler, Kutasi, Juhász M., Hajmási, Kurucz és Kovács B. játékára számíthat Matajsz Márk vezetőedző.

A meccs beharangozóját ITT olvashatta.

16.55 – Jó estét és szombathelyi gólokban gazdag sportélményt kívánunk minden kedves olvasónknak!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!