Csütörtök este a Haladás Sportkomplexumban már az élvonalbeli női röplabda bajnokság alsóházi rájátszása is megkezdődött. A szombathelyiek ellenfele a Palota RSC volt, amely alaposan megizzasztotta a hazaiakat. Ennek ellenére a 3-1-es siker nem tükrözte hűen, hogy valójában mekkora különbség is van a két csapat között. Dr. Mucsi Péter szerint minden együttes életében akadnak nehézkes győzelmek, ugyanakkor a szurkolók hozzáállása is sokat segíthetett volna a zöld-fehérek játékán.

– Kicsit szokatlan, hogy egy győztes meccs után úgy kell boncolgatni a találkozót, mintha vesztettünk volna. Inkább arról volt szó, hogy nehezen kaptuk el a mérkőzés elején a fonalat. Azért volt ez meglepő, mert az edzéseken szárnyaltak a lányok, csütörtök este pedig nem tudtunk átlépni az árnyékunkon. Megesik a legnagyobb csapatok életében is, hogy vérrel-verítékkel kiszenvednek egy-egy győzelmet. Az akarattal nem volt gond, talán túlzottan is akartuk a sikert és ez görcsössé tette a lányokat.

Ezt pedig a Palota RSC ki is használta.

– Valóban, hiszen ellenfelünk rendkívül felszabadultan játszott az egész mérkőzésen. Érthető is, elvégre nem volt veszíteni valójuk. Mi pedig nem azt a játékot játszottuk, amit kellett volna. Belekényelmesedtünk a meccsbe és nem voltunk kellően agresszívek a nyitásokban.

Ugyanakkor szívszorító volt hallani, ahogy egyes szurkolók megnyilvánultak a találkozón. Ezt hogy dolgozzák fel a játékosok?

– Nos igen, ezt tényleg nehéz kezelni és nyilván közöttük is téma. Nehezen lehet feldolgozni azt, ahogy egy-két szurkoló viselkedik. Olyan érzést kelt, mintha ellenünk lenne. Szomorú, hogy egy megnyert mérkőzést követően sem szólt a taps, ráadásul kiélezett pillanatokban nem kaptak a lányok buzdítást. Amikor ugyanis elkaptuk a fonalat elhallgatott a közönség, amikor pedig elveszítettük a ritmust, nagyon csípős bekiabálásokat kapunk. Ezt azért is nehéz megérteni és elfogadni, hiszen győztünk és minden játékos, aki a pályára lépett tudása legjavát nyújtva dolgozott a Haladás sikeréért.

Mit vár a vasárnapi mérkőzéstől?

– Mindenképpen szeretnénk lezárni a párharcot. Két győztes meccsig tart, ezt pedig a Palota otthonában megszerezhetjük. Nem lebecsülve az ellenfelünket, mindenképpen győzni akarunk, de ehhez nyilván a hazai összecsapásnál mutatott játékunknál sokkal több kell.

*

Nemcsak a vezetőedző, hanem a csapat egyik liberoja is hasonlóan látta a szombathelyi találkozót. Farkas Barbara szerint a csütörtöki derbi tökéletesen megmutatta, hogy miben kell fejlődnie a Haladásnak és reményei szerint este már a következő párharcra koncentrálhatnak a vasi röplabdások.

– Hiába készültünk keményen a Palota elleni mérkőzésre, csütörtökön sajnos nem jött ki a lépés, ezért a vártakkal ellentétben “túlórázni” kényszerültünk. Igyekeztünk a korábbi győzelmekből meríteni és átmenteni a mentalitást is, de a valós arcunkat csak a második szettben tudtuk megmutatni. Sokkal nagyobb hullámvölgyekbe kerültünk, ami eddig nem volt ránk jellemző. Az első mérkőzés megmutatta azt is, hogy min kellett dolgoznunk. Ennek ellenére bizakodó vagyok, hogy a mai, vasárnapi összecsapáson lezárjuk a nyitott kérdéseket és 2-0-val léphetünk tovább – mondta a Hungarysport érdeklődésére Farkas Barbara.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!