Az élvonalbeli női röplabda alsóházi rájátszásának első körében a HUNGAST-Haladás ellenfele az a Palota RSC volt, amelyet a középszakasz során két ízben is legyőztek. Dr. Mucsi Péter tanítványai csütörtök este élve a pályaelőnnyel – ha kissé nehezen is – behúzták az első mérkőzést. Vasárnap este pedig már a továbbjutás volt a tét.

A Palota RSC az életéért küzdött, azaz egy harmadik találkozó reményében léptek pályára. Ennek ellenére a vendégek akarata érvényesült a kezdés után. Különösen Kinser és Runjić szárnyalt. A játékuk ellen nem volt ellenszere a hazaiaknak, így nagyon gyorsan behúzta az első szettet a Hali (11-25). Nem változott sokat a játék képe később sem. A zöld-fehér együttes remekül játszott, nem akadozott a gépezet sem a nyitásoknál, sem a védekezésnél. Ajla Paradžik bombáinak köszönhetően pedig a második szettet is játszi könnyedséggel zsebelték be a szombathelyiek (12-25).

Bagyinka Fanni (4) és Nicole Kinser (2) is óriásit játszott a vasárnapi derbin

Az utolsó játéknál aztán mindent megpróbált a Palota, hogy megakadályozza a Haladás könnyed győzelmét. Ennek megfelelően sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A hazaiak igyekeztek kihasználni a vasi röplabdázók megingásait, így egy szorosabb végjáték következett. Az idegek harcát és a két győztes mérkőzésig tartó párharcot a Haladás nyerte meg, akik készülhetnek a következő akadályra (19-25).

Összességében teljesen megérdemelt sikert arattak a szombathelyiek, akik legközelebb április 1-én lépnek pályára Gödöllőn.

Palota RSC – HUNGAST Haladás
0-3
(11, 12, 19)

Haladás: Bagyinka Fanni, Bokor Laura, Nicole Kinser, Andrea Kalman, Marijeta Runjić, Ajla Paradžik.
Libero: Farkas Barbara, Zoltán Anna.
Csere: Anna Wruck, Milana Reljić, Csóka Lili.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!