Az ausztriai Wagrainban rendezték meg az első hóröplabda Európa-bajnokságon. A két magyar csapat szereplése mindenképpen sikernek számít, főleg annak tükrében, hogy a horvátok, románok és az olaszok nem élték túl a csoportkört sem. Ráadásul a szakág helyzetét nézve válogatottunk kiváló játékkal mutatkozott be kontinensviadalon. A férfiaknál Bán Viktor (Pénzügyőr) és Soós Izsák (Penta Gödöllői RC), a hölgyeknél Győri Panna és Lutter Eszter (Penta Gödöllői RC) rukkolt ki nagyszerű játékkal.

A pénteki játéknapon nagyon zord időjárás nehezítette a mérkőzéseket. Ennek ellenére mindkét magyar páros szárnyalt és már a szombati találkozókra eldöntötték a továbbjutás sorsát. Ezután viszont a fiúkra a legnehezebb feladat várt. Nem is bírt a Bán-Soós duó a szlovén ellenfelükkel, így a 9. helyen végeztek.

Hasonló forgatókönyvet produkáltak a hölgyek is, hiszen szombat délelőtt már tét nélküli volt az utolsó csoportmérkőzés. Ezután egy litván páros került a magyar lányok útjába. Nagyon kemény mérkőzést játszottak az osztrák síparadicsomban, de nem sikerült győznie Győri Pannáéknak.

A magyar párosok mérkőzései, férfiak:
Soós/Bán (11. kiemelt) – Smahel/Kollar (szlovák, 19.) 2:0 (11:8, 11:8)
Huber/Streitfellner (osztrák, 6.) – Soós/Bán 2:0 (11:3, 11:6)
A magyar páros másodikként jutott tovább.
Nyolcaddöntő:
Bozenk/Bahc (szlovén, 12.) – Soós/Bán 2:0 (11:8, 11:6)
Nők:
Lutter/Győri (12.) – Boriszenko/Dovgopol (ukrán, 20.) 2:0 (11:9, 11:8)
Klopf/Mair (osztrák, 5.) – Lutter/Győri 2:0 (11:9, 11:9)
A magyar páros csoportgyőztesként jutott tovább.
Nyolcaddöntő:
Lutter/Győri – Dumbauskaite/Povilaityte (litván, 17.) 0:2 (6:11, 6:11)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!