Az AVUS új medencéjében, az A csoportban az AVUS, a Békéscsaba, az Újpesti VSE, a Sopron, a B csoportban pedig a BVSC, a Szolnok, a Kecskemét és a Győr szerepel.

A csoportmeccsek során mindenki játszik mindenkivel, majd a helyezésektől függően a két csoport egy-egy csapata csap össze. Ezután a győztesek az elődöntőbe jutnak, a vesztesek az alsóházban folytatják. Innen is egyenes kieséses rendszerben folytatódnak a küzdelmek – immáron az 1-4, és 5-8. helyért.

A torna fővédnöke dr. Sárfalvi Péter, nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár. Díszvendége az AVUS Európa-bajnok játékosa, Kiss Csaba.

A főszervező dr. Vincze Balázstól megtudtuk, hogy minden csapat rendben megérkezett, az új medencében felállították, illetve kitűzték mindkét pályát. Minden a terveknek megfelelően alakult, már az 1. napon jó a hangulat volt, folyamatosan szólt a zene.

A délelőtti megnyitón mintegy 130 vízilabdázó gyermek állta körbe az AVUS új medencéjét, örömteli, hogy az ország másik szegletéből, még Békéscsabáról is tiszteletét teszi egy csapat, de Szolnokról, Kecskemétről és persze a fővárosból is érkeztek gyerekek. Szakmailag érdekes kihívás a 3 napos torna, hiszen az országos gyermekbajnokság szabályaitól eltérő módon itt 4-es labdával játszanak a csapatok, a pálya nem 25X20, hanem 21×17-es méteres, a 4×8 perces időmérés helyett 4×10 perces futó órát alkalmazunk, ezáltal sokkal dinamikusabb a játék, amihez az is hozzájárul, hogy a 20 másodperces kiállítás helyett, a kiállított pólós, amint kiér, visszajöhet vagy helyette bárki más bejöhet. A szabaddobást 6 méteren kívülről is rá lehet dobni – tette hozzá sportoldalunknak nyilatkozva a kiváló szakember, aki szerint a csapatok kiválóan alkalmazkodtak a szabályokhoz.

Az AVUS szakmai igazgatója szerint népszerű a kezdeményezés, a 15 éves gyerekek Húsvét idején is nagy kedvvel érkeztek és játszanak a tornán. Az első alkalom után, dr. Vincze Balázs reméli, hogy jövőre már nemzetközivé fejlődik a torna, ahová sok csapatot elkísértek a szülők és családtagok. A Húsvéti Vízilabda Karneválon nemcsak az eredmény a lényeg, de igyekszik mindenki a sporton kívül is jól érezni magát.

A Gortva Zoltán vezette AVUS-csapat szerdai eredményei: AVUS – Békéscsaba 10-2. UVSE – AVUS 10-5.

Az AVUS csapatának tagjai közül kiemelkedik Ekler Zsombor, aki 2 alkalommal már a felnőtt bajnokságban is szerepet kapott és 1-1 gólt lőtt már a Szolnok és a Fradi ellen is. Ő az a játékos, aki a gyermek-, a serdülő-, az ifjúsági-, és a felnőtt bajnokságban is szerepelhet, minden hétvégén több meccset is játszhat. Nagy alázattal dolgozik, a nyári utánpótlás világbajnokságon akár szerepet is kaphat. Itt is már több csapat szakvezetője felfigyelt rá ér érdeklődött róla.

Ekler Zsombor mellett Antoni Barnabás a kapuban, illetve a mezőnyjátékosok közül Pungor Péter, Szabó Bence, Prácser Botond és Juhász Samu is kiváló teljesítményt nyújthat.
Gortva Zoltán edző a két szerdai meccs után kérésünkre sportoldalunknak értékelte a szombathelyi csapat teljesítményét.

 

 

-Békéscsaba ellen többnyire szoros védekezést játszottunk és lefordulásokból és egyéni akciókból is sikerült gólokat szereznünk. Jó volt az egész csapat teljesítménye. Az UVSE ellen is jó volt a hozzáállás és a küzdőszellem, szoros emberfogásból ugrottunk vissza a centerükre, a másik két negyedben pedig zónáztunk is. .Jó, versenyképes meccs volt, de az Újpest volt a jobb csapat több cserével. Ha nem hagyunk ki pár ziccert az eredmény is jobb lehetett volna. Gratulálok mindkét ellenfélnek a sportszerű játékért – fogalmazott Gortva Zoltán.

A torna csütörtökön folytatódik, a program: 10.00: AVUS – Sopron, Kecskemét – Győr, 11.00: Békéscsaba – UVSE, Szolnok – BVSC.
15.00: A2-B3, B2-A3, 16.00: A1-B4, B1-A4

A pénteki program: 10.00: az 5-8. helyért. Az A2-B3, B2-A3, A1-B4 vesztesei játszanak egymással (2 mérkőzés)
11.00: elődöntők: az A2-B3, B2-A3, A1-B4 győztesei játszanak egymással (2 mérkőzés)
14.00: 7-8. helyért
15.00: 5-6. helyért
16.00: Bronzmérkőzés
17.00: Döntő.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!