A bajnok Győri Audi ETO KC 25-25-ös rendes játékidőt követően, hétméteres-párbajban legyőzte a címvédő Ferencváros csapatát a női kézilabda Magyar Kupa első elődöntőjében, szombat délután a Papp László Budapest Sportarénában.

Eredmény,
női Magyar Kupa, elődöntő:
Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria 30-29 (15-12, 25-25) – hétméteresekkel 5-4
———————————————————————————
a legeredményesebb játékosok a rendes játékidőben: Amorim 6, Groot 5, Puhalák, Broch, Görbicz 3-3, illetve Lukács V. 6, Schatzl, Van der Heijden, Pena, Hornyák 3-3

A bajnok és Bajnokok Ligája-címvédő győriektől Nora Mörk és Tomori Zsuzsanna térd-, Stine Oftedal pedig bokasérülés miatt hiányzott. A címvédő FTC teljes kerettel állt fel a találkozóra.
Látványos showműsor után kezdődött a rangadó, amelynek nyolcadik percében alakult ki először kétgólos különbség a csapatok között: a hatékonyabban védekező győriek 4-2-re vezettek ekkor. A kapuban Kiss Éva, irányítóposzton pedig Görbicz Anita kezdett, és mivel a Ferencváros megtorpant, Elek Gábor vezetőedző időt kért.
Csapata kilenc perc után talált ismét a kapuba, ezzel újra lendületbe jött és csakhamar egyenlített (5-5). Az ETO három büntetőt is elhibázott – Görbicz egyet, Cornelia Nycke Groot kettőt -, ennek ellenére ismét két góllal meglépett (9-7), mert ellenfele támadójátéka továbbra is akadozott.
Ferencvárosi részről is kimaradt két hétméteres, bár Laura van der Heijden lövése és Kari Aalvik Grimsbö védése után még a televíziós lassítás segítségével is nehezen lehetett megállapítani, hogy a labda teljes terjedelmével áthaladt-e a gólvonalon.
Közben újabb hat percig nem talált be az FTC, így a hajrában már négygólos hátrányban volt (13-9), s ebből csak egyet tudott lefaragni a szünet előtt.
Az első félidő során némileg változott a játékvezetői felfogás, eleinte engedték a kemény védekezést, később viszont könnyedén ítéltek büntetőket.
A játék képe egy ideig nem változott, a második felvonás újabb kihagyott hetesekkel kezdődött, és mivel a győriek mindkét kapu előtt magabiztosabbnak tűntek, őrizték előnyüket (19-15). A fővárosiaknál Lukács Viktória teljesített a legjobban, és bár eleinte úgy tűnt, ez önmagában kevés lesz a címvédőnek, a 48. percre sikerült egy gólra felzárkóznia, így a túloldalon Ambros Martín időt kért (20-19).
Az egyre gyorsabban, pontosabban kézilabdázó FTC 11 perc alatt 6-1-es sorozatot produkált, ezzel 1-0 után ismét vezetett (21-20). A rendkívül szoros, izgalmas hajrá utolsó percét végigtámadhatta a fővárosi együttes, de nem szerzett újabb gólt, így a rendes játékidő ugyanúgy döntetlennel zárult, ahogyan a tavalyi kecskeméti finálé is (25-25).
A győriek legutóbb 2016 szeptemberében tudták legyőzni a fővárosiakat rendes játékidőben, és ez most sem sikerült nekik.
A Ferencváros hatvan perc alatt hat büntetőből csak kettőt értékesített, a Győr pedig kilencből négyet, ezek után következett a továbbjutásról döntő hétméteres-párbaj. Ezúttal csak egy lövés maradt ki, de mivel Nerea Pena kísérletét Grimsbö hárította, majd Anne Mette Hansen betalált, a Győri Audi ETO jutott a fináléba.

Az Érd HC csapata lesz a bajnok Győri Audi ETO KC ellenfele a női kézilabda Magyar Kupa fináléjában, miután 23-23-as döntetlen után hétméteresekkel legyőzte a Siófok KC együttesét a második elődöntőben, szombat délután a Papp László Budapest Sportarénában.

Eredmény,
női Magyar Kupa, elődöntő:
Érd HC-Siófok KC 27-26 (9-11, 23-23) – hétméteresekkel 4-3
———————————————————-
a legeredményesebb játékosok a rendes játékidőben: Krpez Slezak 6, Kiss N. 5, Lassource, Signaté, Szabó L. 3-3, illetve Such 6, Ferenczy 4, Elghaoui, Aoustin 3-3

A 11. percben az érdi Kiss Nikolett volt a meccs első magyar gólszerzője (4-3), de csapata – amely sérülés miatt nélkülözte a válogatott átlövő Klivinyi Kingát – a folytatásban sem tudott egyenlíteni. A Siófok gyorsabban, pontosabban játszott, és Such Nelli vezérletével magabiztosan őrizte előnyét (11-9).
A játék képe a 44. percben változott, amikor az Érd megkezdte a felzárkózást, és előbb egyenlített (17-17), majd Kiss Nikloett negyedik találatával – a meccs során először – átvette a vezetést (19-18).
A Pest megyeiek 6-2-es sorozata után a siófokiak 3-0-s szériája következett, így hat perccel a vége előtt ismét utóbbiak álltak jobban (21-19). Az Érd a folytatásban megint egyenlített, majd a vége előtt 12 másodperccel a francia Mariama Signaté volt eredményes, ám a dudaszó pillanatában Ferenczy Fruzsina egalizált (23-23), így a Győr-Ferencváros meccs után ezen a találkozón is hétméteres-párbaj döntött a továbbjutásról.
Az érdiek részéről Tóth Gabriella és Signaté is hibázott, ezért Camille Aoustin, majd Camilla Maibom lövése is döntőbe jutást ért volna a Siófoknak, ám egyikük sem járt sikerrel, így a párharc folytatódott. Mivel Simone Böhme kísérletét Julie Foggea kivédte, Katarina Krpez Slezak viszont nem hibázott, az Érd 2016 után másodszor jutott a kupadöntőbe.

vasárnap játsszák:
a 3. helyért 14.00
döntő 16.30

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!